Recept: balletjes in tomatensaus

Geüpdatet op 27 november 2019 Druk het recept af door Commercieel team
  • Lunch/Diner
  • 1 h 30 mn
  • 10 personen
  • Medium
Recept: balletjes in tomatensaus

Ontdek het overheerlijke recept van balletjes in tomatensaus!

Ingrediënten

  • 6kg tomaten
  • 10 nieuwe uitjes
  • 10 lookteentjes
  • 5 kruidnagels
  • 5 laurierbladen
  • 250cl room
  • 200g boter
  • 20g basilicum blaadjes
  • takje tijm
  • blaadjes van twee takjes dragon
  • peper & zout
  • eventueel een beetje suiker
  • 2,5kg varkensgehakt
  • doos paneermeel
  • 5 eieren
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • boter om balletjes in aan te bakken

Bereiding

Tools:

  • snijplank & messen
  • 2 kookpotten
  • kom met koud water
  • handmixer
  • pollepel
  • pottenlikker
  • grote kom
  • pan
  • dresseerbordjes

Voor de saus

  1. Smelt de boter
  2. Fruit de look en de uien aan
  3. Emondeer de tomaten (kook de tomaten kort en pel ze)
  4. Voeg ze toe
  5. Kruid met kruidnagel, laurier en basilicumblaadjes
  6. Laat inkoken op een zacht vuur
  7. Verwijder de laurier en tijm
  8. Mix tot een dikke saus
  9. Voeg de room toe

Voor de balletjes

  1. Klop de eieren los
  2. Meng door het gehakt
  3. Voeg paneermeel en kruiden toe
  4. Rol balletjes van het gehakt
  5. Spreid de crépines uit en draai de balletjes erin
  6. Bak de balletjes aanlaat verder garen in de tomatensaus
  7. Werk af met Griekse basilicum

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux.
www.bordeaux.com

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor