NYFW: Een blik achter en voor de schermen bij TOMMYNOW x Zendaya

Geüpdatet op 10 september 2019 door Maxine Detaellenaere
NYFW: Een blik achter en voor de schermen bij TOMMYNOW x Zendaya

Op uitnodiging van Tommy Hilfiger vlogen we tijdens New York Fashion Week naar The Big Apple voor een onvergetelijke mode-ervaring. We interviewden de Amerikaanse ontwerper die preppy cool wist te maken, maar die even goed aan de wieg stond van het streetwear fenomeen. Daarnaast kregen we een exclusieve blik achter de schermen van de TOMMYNOW x Zendaya show en mochten we het groovy seventies geïnspireerd spektakel in levende lijve meemaken. Een verslag.

Het interview:

Op zondagochtend worden we verwacht op het indrukwekkende hoofdkantoor van Tommy Hilfiger op Madison Avenue. Al wachtend op ons interviewslot piepen we rond op de negende verdieping en zien we modellen en stylisten af en aan lopen naar een mysterieuze kamer waar de nieuwe collectie te bewonderen valt. Maar voor we zelf een kijkje van dichterbij kunnen nemen, worden we weggeroepen naar het elegante kantoor van Hilfiger.

tommy hilfiger, tommynow, nyfw, zendaya

Toegegeven, we zijn behoorlijk starstruck wanneer we dit icoon der Amerikaanse mode ontmoeten, maar Tommy blijkt de zachtaardigheid zelve. In zijn rood-wit-blauwe, huiselijke kantoor nemen we plaats in de jeanskleurige zetel voor een gesprek over zijn omvangrijke carrière, zijn grote passie voor muziek en natuurlijk de show van vanavond. Benieuwd naar het volledige interview? Lees dan 'NYFW: interview met Amerikaans mode-icoon Tommy Hilfiger'.

Backstage:

Legendarische locatie:

Om 16u mogen we een kijkje nemen hoe het er allemaal aan toegaat achter de schermen van een megaproductie als TOMMYNOW, dus we vertrekken richting Harlem, gelegen in het noorden van Manhattan. Vier uur voor de show is het er een drukte van jewelste. De backstage vindt plaats in de adembenemende setting van het historische Apollo Theater, waar klinkende namen als Duke Ellington, Jimi Hendrix, James Brown en  Aretha Franklin in het verleden de zaal in rep en roer zetten met hun aanstekelijke en doorleefde repertoire.

Bekende gezichten:

Vandaag hebben de jazz- en soulsterren plaats geruimd voor rijen tafels vol modellen die onder handen genomen worden door de talrijke kappers en make-up artiesten. We spotten heel wat bekende gezichten: Winnie Harlow - die ons onlangs haar beautygeheimen verklapte - Victoria's Secret-zusjes Candice Swanepoel en Sara Sampaio,  een zwangere Ashley Graham en een erg lieve Halima Aden - het eerste model met hijab dat tal van internationale modeshows liep. Eén voor één worden ze omgetoverd tot hedendaagse disco queens.

De beauty look:

Sir John, hoofd van het make-up team en een van de meest oprecht sympathieke mensen die we ontmoetten, deelt met ons hoe de make-up look voor deze show tot stand kwam. "Als inspiratie namen we de jaren zeventig, maar dan met een hedendaagse upgrade. Alsof je een coole moeder of grootmoeder had in die tijd, haar vibe, haar swag. We kozen voor een mat bruine mond om een disco-look te creëeren die je overdag kan dragen. De ogen zetten we in de kijker met een glanzend accent in het midden van het bewegend ooglid. Tenslotte brachten we blush aan op de jukbeenderen en werkten we die uit tot aan de slapen."

De show:

De setting:

Wanneer we het showgedeelte betreden voelt het alsof we plotsklaps teruggekatapulteerd zijn naar de sexy seventies uit Saturday Night Fever of meer recent The Get Down - voor wie deze reeks gevolgd heeft, we liepen er Shameik Moore a.k.a Shaolin Fantastic tegen het knappe lijf. Oldtimer Mustangs staan her en der verspreid op de scène en muzikanten met glimmende trompetten en saxofoons ondersteunen de soundtrack. Er is zelfs een volledig nagebouwde woonkamer waar goedgeklede figuranten door oude Times-magazines bladeren en bellen met een retro draaischijftelefoon.

 

De kledij:

En dan is het showtime... modellen in kostuum met flared broeken en naveldiepe decolletés, pussybow-bloezen en giletvesten komen vrolijk de catwalk opgewandeld - of in sommige gevallen zelfs gedanst. We zien tal van polkadot- en houndstoothprints in kersenrode schakeringen, getailleerde blazers, luxueus aandoend fluweel, glanzend metallic en volledige outfits in naturel slangenmotief. Ook de schoenen hebben een behoorlijk retrogehalte: dijhoge leren laarzen met stilettohakken worden afgewisseld met stevige plateaupumps. En als het aan Tommy Hilfiger ligt, komen we de komende tijd de deur niet meer uit zonder een chique vilten hoed, strategisch schuin geplaatst zoals het de cool kids on the block betaamt.