Deze 10 body positivity influencers maken je helemaal happy

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Maxine Detaellenaere
Deze 10 body positivity influencers maken je helemaal happy

Of je nu curvy of slank bent, acne hebt of striae, iedereen is prachtig en verdient het om zich goed in haar vel te voelen.

Deze tien body positivity influencers geven het goede voorbeeld en tonen je dat je helemaal oké bent, ongeacht hoe je eruit ziet. Inspirerende vrouwen zoals brandwondenslachtoffer Shalom Blac, curvy yogalerares Jessamyn Stanley en make-upvlogger-met-acné Em Ford maken ons helemaal blij en zelfzeker met hun motiverende boodschap.

 

1/

Sonny Turner

Dit Britse model brak nog niet zo heel lang geleden door op de catwalk, maar op Instagram is ze al langer bekend als een regelrecht body positive rolmodel. Wanneer ze niet aan het shooten is of op de schoolbanken zit houdt ze zich bezig met haar volgers een hart onder de riem te steken door motiverende posts de wereld in de sturen. "Social media heeft me geholpen om striae en cellulitis en andere dingen die vaak lelijk worden gevonden te normaliseren.", aldus Turner.

https://instagram.com/p/Bmqqe36h11r/

2/

bodiposipanda

Megan Jayne Crabbe, beter bekend als haar Instagram-naam bodiposipanda, geeft op haar kleurrijke account een inkijk in haar wereld, aangevuld met pakken inspirerende quotes en foto's waarin ze echte lichamen in de kijker zet.

https://instagram.com/p/BpkjlNKHl1Y/

3/

Em Ford

Deze Londense blogster startte met make-upblog My Pale Skin waar ze toont hoe je acné kan verdoezelen, afgewisseld met puur natuur foto's. Haar vlog 'You look disgusting' waarin ze de negatieve commentaren toont die ze kreeg op haar foto's ging viraal op Youtube.

4/

Iskra Lawrence

Lawrence startte haar carrière als 'gewoon' model, maar kiest er nu voor om curvy te zijn. Toen ze jonger was worstelde ze met anorexia, een onderwerp waar ze erg open over is. Het model is ook anti-photoshop en zette foto's van zichzelf die een lingerielabel had laten bewerken op Instagram om aan te kaarten dat dit niet de realiteit is. Ze hamert er dan ook op om jezelf nooit te vergelijken met foto's van anderen.

View this post on Instagram

#iskralawrence #iskra #model

A post shared by Iskra Lawrence (@iskra_lawrencee) on

5/

Jessamyn

Deze yogalerares toont aan dat curvy niet gelijk staat met ongezond - wij zijn stiekem jaloers op haar lenige lijf. Haar body positive aanpak werd opgemerkt door magazines zoals Forbes en de New York Times. "Body positivity is het enige medicijn tegen onze maatschappij die ongelofelijk body negative is", meent Jessamyn. “Een vrouw zou net moeten trots zijn op haar kracht en haar schoonheid, een kracht die letterlijk leven geeft".

https://instagram.com/p/BVV3bARDL2K/

6/

Ashley Graham

Graham was een van de eerste plus size modellen die internationaal doorbrak. De wulpse brunette maakte haar opwachting op de catwalk voor grote labels zoals Dolce & Gabbana en verscheen ondertussen ook al op een rits aan magazinecovers. Het model is ook 'body activist' en zet zich in om mensen meer zelfvertrouwen te geven en zich beter in hun vel te voelen. Bovendien is Graham een voorbeeld voor heel wat meisjes en vrouwen die graag als model zouden werken maar niet over de klassieke maten beschikken.

https://instagram.com/p/BnErUmdHvJQ/

7/

Alicia Keys

De 'Fallin'-zangeres besloot twee jaar geleden om geen make-up meer te dragen, omdat ze niet langer wou proberen in het perfecte plaatje te passen. "Ik ben het beu om wie ik echt ben te verstoppen", liet Keys optekenen. Ze lanceerde de #nomakeup-campagne en zet zich sindsdien volop in voor zelfliefde.

https://instagram.com/p/BrEPncSgAvL/

8/

Joann Van den Herik

A.k.a het Nederlandse nichtje van de zusjes Gigi en Bella Hadid. Goede looks zitten duidelijk in de familie, want ook Joann schopte het tot model. De Hollandse schone is daarnaast ook een body positivity influencer die mensen wil helpen om gelukkig te zijn met hun lichaam, of je nu dun bent of vetrolletjes hebt.

View this post on Instagram

I love photos like these. I love how it shows us how bodies can be so different, and this is just two of many photos! Two pictures, seems like a completely different body type, but both very much my body. But whatever I’m doing, I love my rolls. They’ve become a part of me and I’m not afraid to show them anymore. I feel like seeing your insecurities as a part of you, will make you embrace them instead of hate them. It’s a journey, I know. Used to hide my rolls beneath my clothes. Used to think “fat” was the worst thing to be called by someone. Some would say I’m disgusting in the second picture and I look good in the first. But why compare? Sometimes I feel like showing my hourglass shape and other times I feel like showing my rolls. We’ve been culturally conditioned to believe that nice bodies only look one way. But they don’t. They can look like the first picture, the second picture, or not like that at all!!! Your body was never the problem, how we’ve been taught to see it is! [post inspired by @bodyposipanda @khrystyana & @iskra] #LoveYourBody #LoveMyRolls #LoveTheSkinYoureIn

A post shared by Joann (@joannvdherik) on

9/

Shalom Blac

Op negenjarige leeftijd kreeg Blac olie op haar gezicht tijdens een accident in het restaurant van haar moeder. Eenmaal hersteld werd ze jarenlang gepest om haar uiterlijk, waardoor ze bijna tot zelfmoord werd gedreven. Maar Blac vond soelaas in zelfliefde en haar Youtube-kanaal waar ze make-uptips deelt voor slachtoffers van brandwonden.

https://instagram.com/p/Bp2tJdUnjgM/

10/

Mama Cax

Op veertienjarige leeftijd werd deze beautyblogger gediagnosticeerd met beenmergkanker en kreeg ze te horen dat ze slechts enkele weken te leven had. Gelukkig overleefde ze haar ziekte, maar ze moest wel haar rechterbeen opgeven. Nu zet Mama Cax zich onder meer via social media in voor andervaliden.

https://instagram.com/p/BrDde6QlIoS/

Lees ook 'Waarom we body positive lingerie zo hard nodig hebben, 'Deze fitness goeroe bewijst dat ze ook maar een mens is' en 'Zara vs Nike: wat betekent body positivity nu echt?'