Exclusief: Girl Talk met Winnie Harlow

Gepubliceerd op 30 juli 2019 door Maxine Detaellenaere
Exclusief: Girl Talk met Winnie Harlow

Benieuwd hoe Winnie haar look zo stralend houdt, wat haar favoriete date night outfit is of wie haar het meest inspireert op modevlak? ELLE sprak met het wereldberoemde model naar aanleiding van haar ambassadricerol voor het champagnemerk Perrier-Jouet en vroeg haar de kleren van het lijf.

Samen met wereldberoemd topmodel Winnie Harlow op een Parijse rooftop dansen tot de zon opkomt... het is eens wat anders dan onze doordeweekse maandag. We zijn dus maar al te blij wanneer champagnemerk Perrier-Jouët ons uitnodigt op een rooftop party in hartje Parijs en ons de kans geeft om it-girl Winnie Harlow te strikken voor een interview. Enige nadeel? We krijgen er behoorlijk wat outfit-stress van en al helemaal wanneer we lezen dat we met een taxi-moto naar het feest worden gebracht. Aangezien we bitter weinig zin hebben om de halve lichtstad inkijk te geven in onze lingeriekeuzes, besluiten we onze paillettenminirok in de kast te laten. Jumpsuit it is.

Parijse bedroom eyes

Eenmaal gearriveerd voelen we ons toch wel een beetje geïntimideerd door de Parijse beau-monde, met hun stereotype perfecte rode lippenstift, nonchalant sexy haar en ge-eyelinede bedroom eyes. Gelukkig is er een oogverblindende champagnebar, waar we ons wat bubbly moed indrinken voor Het Interview. Niet alleen het panoramisch uitzicht op Parijs is adembenemend, ook de locatie HyperNature is voor de gelegenheid volledig ondergedompeld in de kleurrijke bloemenwereld van Perrier-Jouët, tot de florale champagneglazen toe.

Exclusief: Girl Talk met Winnie Harlow - 1

Champagneglazen plukken

De excentrieke Britse ontwerpster Betham Laura Wood creëerde voor het evenement een fantasierijke, kleurige boom die vol hangt met champagneglazen - zo ongeveer de enige soort plant die we in leven zouden kunnen houden. Dan is het tijd voor het interview met Winnie. In het echt ziet ze er zo mogelijk nog mooier en fragieler uit dan op beeld. We krijgen te horen dat we slechts enkele vragen kunnen stellen, want Winnie heeft er net een hele lange vlucht uitzitten en is oververmoeid.

For the 'Gram

Eenmaal aan tafel met het model en haar entourage, die zo uit een hiphopvideo lijken weggelopen, blijkt het ranke model weinig spraakzaam - de jetlag? - maar wel erg vriendelijk. Maar wanneer we achteraf met haar op de foto willen, laat haar manager verstaan dat dat niet mogelijk is. Gelukkig spotten we haar een uurtje later genietend van het optreden van indieband Brigitte - eentje om in de gaten te houden! - en wanneer ze ons herkent, stelt ze spontaan voor om een foto te nemen. Eind goed, al goed.

Exclusief: Girl Talk met Winnie Harlow - 2

Girl Talk met Winnie Harlow

Op welke gelegenheden kraak je graag een flesje champagne?

Ik drink graag champagne wanneer ik bij mijn vrienden ben en iets te vieren heb. Ik ben dan ook dol op toasten met champagne.

Wat geeft jou zelfvertrouwen? Wat vind jij aantrekkelijk in anderen? 

Voor mij is zelfvertrouwen heel erg aantrekkelijk. Zelf vind ik het erg belangrijk om in jezelf te geloven.

Je werkt en reist erg veel, wat zijn je tips & tricks om er goed te blijven uitzien?

Mijn advies is: zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft. En verwijder altijd je make-up voor je naar bed gaat.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Op modevlak word ik erg geïnspireerd door mijn grootmoeder. Ze maakte zelf haar kledij en die voor mijn mama en haar andere kinderen. Ze had een erg avontuurlijke smaak en dat beïnvloedt ook hoe ik mij kleed.

Wat is de allerbeste make-up tip die je hebt geleerd als model?

Blend, blend blend!

Waarom besloot je om samen te werken met Perrier-Jouët? Wat spreekt je aan in het merk? 

Ik ben dol op hoe extravagant het is, het is zo'n luxueus merk. Het was een fantastische ervaring om het champagnehuis te bezoeken en geïntroduceerd te worden in de wondere wereld van Perrier-Jouët.

Wat wil je de volgende jaren bereiken?

The sky is the limit. Ik leer steeds meer over de industrie waarin ik werk en daardoor wil ik enorm veel bereiken. Bovendien zijn er heel wat mensen waar ik erg graag mee zou samenwerken.

Wat zijn de belangrijkste doelen in je leven?

Om hard te werken maar ook tijd vrij te maken voor mezelf, mijn vrienden en mijn familie.

Wat is je favoriete date night outfit?

Dat hangt ervan af wat de plannen zijn, maar normaal gezien draag ik graag een erg sexy outfit met hoge hakken. Maar als we bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan, dan draag ik uiteraard iets dat meer comfortabel is.

Is er een lied dat helemaal jou is? Welk lied is de soundtrack van je leven?

Ik heb het lied Toast van de Jamaicaanse artiest Koffee al grijsgedraaid. Ze is ongelofelijk getalenteerd en komt uit mijn thuisstad. Het lied zelf gaat over dankbaarheid voor alles wat je in het leven hebt, het heeft een erg positieve boodschap.