One to watch: Winnie Harlow

Geüpdatet op 28 januari 2016 door ELLE België
One to watch: Winnie Harlow

 

tumblr_ne2jbnvhp91rrnn7po6_1280

Winnie Harlow is het eerste model met een huidziekte dat internationaal doorbreekt. De Canadese schone mag dan wel aan vitiligo lijden, een huidaandoening die ervoor zorgt dat haar huid pigment verliest, het weerhoudt haar niet om de modewereld te veroveren.

Als klein meisje werd Winnie Harlow regelmatig gepest om haar uiterlijk. Ze kreeg dagelijks de woorden zebra en koe naar haar hoofd geslingerd. Toch liet Winnie zich niet kleineren en streef ze haar grote passie na: doorbreken als model. En dat deed ze.

© i-D Mag
© i-D Mag

Winnie's carrière nam een vliegende start toen Tyra Banks haar ontdekte via Instagram. Ze mocht meedoen aan America's Next Top Model en verwierf al snel internationale bekendheid.

nrm_1408008896-winnie-harlow-antm-vitiligo

Ook Diesel en Desigual vielen voor haar uitstraling. Desigual wil met het motto 'La Vida es Chula' aantonen dat levenslust en optimisme aan de basis liggen van schoonheid. Ook Diesel gaat deze keer voor opgewekte modellen. Met de hashtag #DieselHigh brengt het modemerk een ode aan de lach, positiviteit en hoop.

© Diesel
© Diesel

Winnie injecteert de modewereld met een nieuwe blik op schoonheid en is bovendien het levende bewijs dat we onze dromen niet mogen opgeven.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)