Exclusief op ELLE.be: beautytalk met Candice Swanepoel

Gepubliceerd op 6 april 2017 door Laure Vandendaele
Exclusief op ELLE.be: beautytalk met Candice Swanepoel

Candice Swanepoel vervangt zangeres Alicia Keys als de belichaming van de Dahlia Divin parfums van Givenchy. ELLE sprak de voormalige Victoria's Secret Angel en kersverse moeder in Parijs. 

candice swanepoel gicenchy parfum dahlia divin
Dahlia Divin Le Nectar de Parfum van Givenchy, vanaf 70,50 euro

Eerste parfum?

"De precieze naam kan ik me niet meer herinneren maar ik weet wel nog dat het een zeer zoete geur was. Ik voelde me heel erg volwassen als ik dat parfum droeg, als een echte vrouw."

Favoriete geuren?

"Ik hou enorm van de geur van look en ajuin in de keuken, het staat symbool voor het begin van een heerlijke maaltijd. De geur van vuur, regen of jasmijn doet me denken aan mijn geboorteland Zuid-Afrika. Verder ben ik ook verzot op de geur van zonnecrème met zink, het doet me denken aan mijn jeugd. Geur is heel belangrijk voor mij. Het ruiken van een bepaalde geur kan je zo terug in de tijd of ruimte katapulteren, waardoor je een moment haast opnieuw beleeft."

Favoriete beautyproducten?

"De mascara’s van Givenchy zijn heel goed. Verder gebruik ik ook hun glanzende poeder. Ik ben ook fan de huidverzorgingsproducten van Biotherm. Sinds een tijdje experimenteer ik vaak met natuurlijke oliën zoals lavendelolie en kokosnootolie. Tijdens mijn zwangerschap gebruikte ik Bio-oil tegen striemen. Tijdens een lange vlucht heb ik altijd een spray met rozenwater bij om mijn huid te verfrissen."

Is je make-uproutine veranderd sinds je moeder geworden bent?

"Ja. Als ik ’s morgens opsta, heb ik enkel oog voor mijn baby en het kan me geen bal schelen hoe ik eruit zie. Op sommige dagen hou ik mijn ‘ochtendgezicht’ tot ’s avonds op. Als ik niet moet werken hou ik het bij een laagje mascara, concealer en een natuurlijke lippenstift. Ik kleur mijn wenkbrauwen een beetje bij maar dat is het zowat."

Was je bang dat het moederschap invloed op je lichaam – en dus toch ook je carrière - zou hebben?

"Ik heb mijn lichaam jarenlang helemaal in dienst van mijn carrière gesteld maar op een bepaald moment wilde ik gewoon heel erg graag een kind. Ik was er klaar voor, ook voor de impact die de zwangerschap op mijn lichaam zou hebben. Het feit dat ik tien jaar lang intens heb gesport, heeft ook geholpen om mijn lichaam snel terug in vorm te krijgen."

Is je work-outregime veranderd?

"Op dit moment sport ik niet zo veel en hard als voor mijn zwangerschap. Wel doe ik regelmatig yoga en oefeningen met gewichten om meer spieren te kweken. Dat is nodig want ik verlies heel snel gewicht, zeker nu ik borstvoeding geef. Dat klinkt  voor velen misschien als een droom maar te snel en makkelijk afvallen heeft ook zijn nadelen. Als ik in een show zoals die van Victoria’s Secret loop, wil ik net sterke, gespierde benen hebben, dat vind ik sexy."

Hoe kom je eigenlijk aan die eindeloos lange benen?

"Ik heb ze van mijn vader gekregen, hij is heel erg lang. En ik heb ze dan weer aan mijn zoon doorgegeven. Het is bijna een cliché bij modellen maar ook ik werd op de middelbare school gepest omwille van mijn lange benen die smaller waren dan mijn knieën. Op die leeftijd wilde ik gewoon sexy zijn."

Hoe parfumeer jij jezelf?

"Ik spuit een keer op mijn pols, een keer in mijn hals en op mijn haar."

Bestaat er eigenlijk een lekkerder parfum dan de geur van een baby?

"Nee! Er is niets beter dan de geur van mijn zoon. Na zijn geboorte heb ik zelfs een tijdje geen parfum gedragen. Ik vroeg ook aan de mensen in mijn omgeving om geen parfum te dragen, ik wou niet dat mijn zoon na een paar uurtjes bij de babysit naar een vreemd parfum zou ruiken."

"Het nieuwe parfum van Givenchy heet Dahlia Divin Nude. Was het voor jou een probleem om naakt te poseren, herinner jij je die eerste shoot nog?"

Ik heb helemaal geen probleem met naaktheid. In Afrika liepen de kinderen vaak in hun blootje rond, we sprongen zo in en uit het zwembad. Als voormalige ballerina was ik wel gewoon om in strakke pakjes op te treden, dus ik was niet bang om mijn lichaam te laten zien.

Je houdt van een ‘nude’ make-uplook, wat houdt dat voor jou in?

"Ik hou van subtiele make-up maar heb een hekel aan een ‘nude’ lip die mijn gezicht een doodse uitstraling geeft. Toen ik pas als model aan de slag ging, was de combinatie van een donkere smokey eye en een nude lip heel erg populair, verschrikkelijk vond ik dat. Bij een nude look is het heel erg belangrijk om je huidskleur te kennen en kleuren te gebruiken die je gezicht flatteren. Een subtiele bronzer zorgt voor een mooi effect."

Wanneer voel jij je op je mooist?

"Ik voel me op mijn best na een lange vakantie, mooi bruin, beachy hair, natuurlijke pedicure dankzij de oceaan en het zand. Gewoon je pure zelf zijn, maar dan gekust door ze zon."

Omschrijf jezelf in drie woorden?

"Gevoelig, onbevreesd en dromerig."

Dahlia Divin Le Nectar de Parfum van Givenchy, vanaf 70,50 euro