Je kan nu ook overnachten in Pairi Daiza

Geüpdatet op 23 februari 2021 door ELLE België
Je kan nu ook overnachten in Pairi Daiza

Altijd al gedroomd van een hotelkamer met uitzicht op wolven en beren? Pairi Daiza maakt het waar! Sinds juni biedt het grootste dierenpark van België een nieuwe wereld aan mét overnachting.

Een totaalbelevenis omringd door dieren

Wat dacht je van een duik in het hart van The Last Frontier, Pairi Daiza's nieuwe - en achtste - wereld?

Stel je voor, je hebt een afspraak in de gigantische tipi bij de ingang van het park. Eenmaal binnen, check je in bij de receptie en gaan de deuren van het park vanaf 9 uur 's morgens - een uur voor de normale opening - voor je open. Ontmoet de dieren voor het eerst zonder de gebruikelijke drukte. Van begin tot eind staat deze ervaring garant voor maximaal plezier gedurende de hele dag.

Pairi Daiza tipi

En daar stopt het niet. Na een fantastische dag in de verschillende werelden van het park, is het natuurlijk etenstijd. Ook daar werd aan gedacht, want het drie-gangenmenu van restaurant The Paddling Bear staat je op te wachten. Terwijl de volwassenen napraten aan tafel, amuseren de kinderen zich in de speelkamer van het hotel. Maar de avond is nog niet voorbij, want je hebt nog de hele avond toegang tot de achtste wereld. Het is aan jou om een nachtwandeling te maken en te genieten van speciale momenten met wolven, beren, damherten, bevers of zeeleeuwen. Het welzijn van de dieren blijft natuurlijk prioritair, daarom is de verlichting in de woningen aangepast om de natuurlijke rustcyclus niet te verstoren.

Pairi Daiza dieren

Opstaan gaat voor één keer met gemak, want je kan meteen aanschuiven aan het Amerikaanse ontbijtbuffet van het hotel - inbegrepen in het verblijf. De dieren-dag begint vervolgens opnieuw een uur voor de andere bezoekers. Je kan dus stellen dat Pairi Daiza sinds kort niet alleen een overnachting, maar een totaalbelevenis aanbiedt, en dat is in België uniek.

Overnachten in Pairi Daiza

Dit nieuwe gebied, genaamd The Last Frontier, beslaat een oppervlakte van 8 hectare. In tegenstelling tot andere werelden is de bijzonderheid van het hotel daarom dat het 24 uur per dag toegankelijk is voor hotelgasten. Dit is een echt voorrecht omdat de faciliteiten plaats bieden aan maximaal 250 personen per nacht, en dit in de 50 beschikbare accommodaties.

Mensen die deze buitengewone ervaring willen beleven, hebben de keuze tussen drie typen woningen, elk met een meer meeslepend en typisch karakter. Inderdaad, "wanneer de heer Domb droomt van het maken van een nieuwe wereld, gaat hij naar het land en ontmoet hij de ambachtslieden. Hij probeert hen ervan te overtuigen om authentieke voorwerpen te maken, zoals ze daar ook doen, om ze hierheen te brengen," legt Claire Gilissen, de persvoorlichter van het park, uit.

1. The Paddling Bear

Dit is het voornaamste hotel van The Last Frontier. De Paddling Bear biedt 26 tweepersoons- en familiekamers, evenals 4 suites. Dit is de plek die je verblijf verbindt met het park, want hier bevindt zich het restaurant waar alle gasten 's ochtends en 's avonds worden uitgenodigd.

2. The Natives Houses

De Natives House zijn houten vissershuisjes. Deze 10 lodges, 'natives' genoemd, zijn geïnspireerd op de huisvesting van Canada's First Nations in het Verre Noorden. Vissers verplaatsten er hun huizen in de loop van de seizoenen - op zoek naar voedsel - en de lodges werden gebouwd op grote houten palen. Pairi Daiza bootst deze inheemse huizen na, met aan de voorkant een opening zodat bezoekers kunnen genieten van het uitzicht op herten en beren.

3. The Full Moon Lodges

Van alle woningen in Pairi Daiza zijn de Full Moon Lodges ongetwijfeld het spectaculairst. Deze ondergrondse huizen geven directe toegang tot het territorium van beren en wolven. Omdat deze dieren soms erg nieuwsgierig zijn, is het niet raar om er af en toe eentje voor de ramen van je huisje te zien.

Lees ook: