Jungle vibes: Dit zijn de mooiste boomhut-hotels ter wereld

Geüpdatet op 2 augustus 2019 door ELLE België
Jungle vibes: Dit zijn de mooiste boomhut-hotels ter wereld

Soms heb je er nood aan: een moment voor jezelf, ver weg van de bewoonde wereld, waar je alleen maar hoeft te genieten... van een adembenemend uitzicht bijvoorbeeld. Bekijk hier onze top 5 van mooiste boomhut-hotels ter wereld en start packing!

#5 Treehotel, Zweden

Treehotel situeert zich diep in een dennenwoud in Harads, een schilderachtig vissersdorpje in het noorden van Zweden. Overnachten doe je er op 4 à 6 meter hoogte in één van de 7 verschillende boomhutten (Mirrorcube, Bird's nest, Cabin, Ufo, Dragonfly, Blue cone en 7th room). In het woud is het, op het ritselen van de bladeren en - als je héél goed luistert - de stroming van de rivier 'Lule' na, muisstil. Het is het hotel bij uitstek om tot rust te komen.

Boomhut-Hotels, Treehouse, Zweden

Prijs? Vanaf €209 per persoon/per nacht.

#4 Lion Sands Game Reserve, Zuid-Afrika

Genieten van een picknick bij zonsondergang, urenlang wildlife spotten in de schemering en tenslotte tot rust komen onder een fonkelende sterrenhemel. In Lion Sands krijgen boomhut-hotels een heel nieuwe dimensie. 'Rust' betekent hier: gefluit van vogels en gegrom van wilde dieren meegevoerd met de wind.

Boomhut-Hotels, Lion Sands Game Reserve, Zuid-Afrika

Prijs? Vanaf €238,58 per persoon/per nacht.

#3 Keemala, Thailand

Dit once-in-a-lifetime hotel, diep verscholen in het regenwoud van Phuket, heeft 2 verschillende soorten boomhutten: Tree Pool Houses en Birds Nest Pool Villas. Die eerste zijn gebaseerd op de We-ha clan, een clan die bekendstond voor hun kennis van het universum. Deze villa's bestaan uit een grote slaapkamer op de eerste verdieping en op de tweede een gigantische loungeruimte die uitkijkt op de jungle, het resort en het zwembad. De Birds Nest Pool Villas zijn geïnspireerd op de Rung-Nok clan, een clan die in absolute weelde leefde. Dit vertaalt zich in kamers die er uitzien als vogelnesten, maar binnenin pracht en praal uitstralen. Ze kijken uit op de jungle, bergen en de oceaan. Meer info hier.

Boomhut-Hotels, Keemala, Thailand

Prijs? Vanaf €380,23 per persoon/per nacht.

Meer reizen: 7 x luxe ecoresorts

#2 Hapuku Lodge + Tree Houses, Nieuw-Zeeland

De familie die Hapuku Lodge + Tree Houses bezit, heeft het hotel niet alleen zelf ontworpen maar ook nog eens zelf gebouwd. En dat met volgend doel in het hoofd: het creëren van een plaats waar rust en comfort op de eerste plaats staan, gelegen in een unieke en uitnodigende omgeving. Het hotel situeert zich namelijk in Kaikoura, een plaats aan de oostkust van Nieuw-Zeeland die bekend staat om het walvis- en dolfijnspotten.

Treehouse, Hapuku Lodge + Tree Houses, Nieuw-Zeeland

Prijs? Vanaf €680 per persoon/per nacht.

#1 Bisate Lodge, Rwanda

Bisate is Rwanda's eerste ecologische safarikamp waar je kan baden in absolute luxe. Het kamp ligt in het amfitheater van een geërodeerde vulkaan en biedt uitzicht over de talloze toppen van vulkanen uit het oerwoud. Wie hier overnacht heeft waarschijnlijk maar één doel voor ogen: het zien van wilde berggorilla's. Die kan je hier spotten tijdens een trektocht door het nabijgelegen Volcanoes National Park. Wij zijn alvast aan het dromen.

Boomhut-Hotels, Bisate Lodge, Rwanda

Prijs? Vanaf €1395 per persoon/per nacht.

Lees ook: Bubbel hotels waarin je meteen wilt overnachten.

(Stagiaire Sofie Kegelaers)