5 bijzondere bubbel hotels waarin je meteen wil overnachten

Geüpdatet op 10 januari 2017 door Elise
5 bijzondere bubbel hotels waarin je meteen wil overnachten

Iglo's, luchtbellen, geometrische koepels. Wanderlust lijders, maak je op voor een portie next level cocoonen in een van deze bijzondere bubbel hotels. P.S. je hoeft er niet eens ver weg voor. 

#1. Kakslauttanen iglo’s - Lapland

iglo finland

Waar?

In Lapland (het Noorden van Finland) bestaat er zo iets als een iglodorp. Not kidding. In de onuitspreekbare regio Saariselkä vind je zowaar een straat met see through bubbles, de Kakslauttanen iglo’s. Een Fins familiebedrijf bouwde het ijsgehucht zodat je onder de sterrenhemel kunt slapen in kleine glazen koepels.

Bijzonder?

Je hebt keuze uit allerhande types accomodaties. Een échte iglo bijvoorbeeld - vervaardigd uit sneeuw een ijs - waarbij je in een speciale thermoslaapzak overnacht (om onderkoeling geen kans te geven) en slaapt op een verhoging van rendierhuiden.

Een tweede optie is de iglo uit thermisch glas - zie bovenstaande foto. Kun je je voorstellen wat voor uitzicht dat geeft? In deze iglo is plaats voor drie personen en heb je elektriciteit én een toilet! Wat een luxe.

De omringende natuur is adembenemend en de omgeving is dan ook in trek bij avonturiers. Wie wil langlaufen, ijsduiken, paardrijden of zelfs op rendiersafari (!) kan hier terecht.

Prijskaartje?

Prijzen beginnen vanaf 215 euro per persoon per nacht.

Iglo finland Kakslauttanen

1/

#2. White pods - Zwitserland

4f2a2046-1030x687

Waar?

Diep in de Zwitserse Alpen ligt zowaar het coolste hotel ter wereld. In Les Giettes vind je het Whitepod Hotel, waar je kan slapen in geometrische koepels.

Bijzonder?

Naast alleen het visuele effect is ook het ecologische aspect belangrijk, aldus Whitepod. De tenten zijn gemaakt uit gerecycleerd materiaal. De accomodatie bestaat uit twee verdiepen met een open haard, een kingsize bed én directe toegang tot je eigen privé piste van wel zeven kilometer. Kortom, dit is de place to be voor een skivakantie 2.0.

Prijskaartje? 

Je kan er slapen vanaf 260 euro per nacht.
whitepods zwitserland
©Instagram

2/

#3. Attrap’Rêves bubbel hotel - Marseille, Frankrijk

slapen in een bubbel
©Attrap Reves

Waar?

Wie "slapen onder een sterrenhemel" heel letterlijk wil uitproberen, moet in het Franse departement Bouches du Rhônes zijn.

Bijzonder?

De doorzichtige tent is zo'n vijf meter hoog en wordt staande gehouden door de kracht van lucht. Je betreedt en verlaat de ruimte via de deur in de slurf, maar waag het niet om tegelijk twee deuren te openen of je bubble burst letterlijk in.

Ook in het interieur is niets aan het toeval overgelaten. Het ronde bed zorgt ervoor dat je je nog meer vereenzelvigt met je omgeving. Je zou voor één keer haast smeken dat het regent, gewoon al om de ervaring van druppels op het dak mee te maken. De weidse omgeving - met een eenzame stier hier en daar - is indrukwekkend en enorm rustgevend.

Prijskaartje?

Er is keuze uit vijf Bubbles: Zen, Glamour, Love Nature, 1001 Nights of Love en Suite Chic & Design. Elke kamer heeft zijn eigen stijl en interieur. €109 in het laagseizoen en € 139 in het hoogseizoen.

Meer info. 

19846e57d961362d0acdd7e200be7918

3/

#4. The Valdis Bubble, Ijsland 

valdis-bubble

Waar?

Alsof reizen naar het Noorderlicht nog niet bijzonder genoeg is, doet Buuble er graag een schepje bovenop. Het concept is eenvoudig: plaats een bubbel in een rustig oord, ver weg van het big city life, voeg een matras en verwarmingsketel toe, et voilà: daar heb je je eigen 1000-sterrenhotel.

Bijzonder? 

Hoewel Buuble redelijk nieuw is, kun je in IJsland al op vijf plaatsen terecht. De populairste plek is De Valdis (zie foto!). Met een diameter van slechts 3 meter laat de ruimte niet veel meer toe dan een rond bed en een verwarmingsketel. Maar geef toe, meer heb je op een plek als deze nodig.

Prijskaartje: 

Gemiddeld €250 per nacht.

866001

4/

#5. IgluLodge – Algäuer Alpen, Duitsland

©Instagram
©Instagram

Waar?

Een ander must visit Iglo dorpje is gelegen in de Algäuer Alpen in Duitsland, met pareltjes van iglo's.

Bijzonder?

Je over één nacht ijs wagen? - hier kan het. Overnacht op een ijsbed vol rendierhuiden. Wie durft het aan?

Prijskaartje?

Uiteraard tel je er wel een centje voor neer, gemiddeld zo'n €300. Inbegrepen: ontbijt, een fles Prosecco, exclusief gebruik van de whirlpool en Allgäu kaasfondue voor het diner.

Meer info. 

1981847_10153688249922022_7013578398659456122_n