Deze citytrips kan je volledig met ecocheques betalen

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Deze citytrips kan je volledig met ecocheques betalen

Heb je je ecocheques van vorig jaar nog niet gebruikt (wegens gebrek aan inspiratie) of sta je op het punt om er te krijgen? Hou ze dan zeker bij, want je kan ermee op vakantie gaan!

We hebben enkele coole steden in eigen land geselecteerd waar je gemakkelijk met de trein heen kan. Ter plekke zal je geen enkele cent moeten uitgeven aan een slaapplaats: je hoeft alleen maar een hotel te kiezen dat het “Groene Sleutel” label draagt en vervolgens kan je voor je verblijf betalen met ecocheques (opgelet, je reserveert beter rechtstreeks via de site van het hotel in plaats van via een tussenpersoon-website zoals Booking.com). Waar gaan we naartoe?

#1 Martin Patershof - Mechelen

ecocheques, hotel, citytrip, mechelen, martin patershof

Wat?

Een luxehotel dat zich in een oude kerk bevindt. We love: de indrukwekkende, prachtige ramen in de kamers en in de ontbijtzaal. Je kan van de gelegenheid gebruik maken om Mechelen te ontdekken (spoiler we waren snel rond) en daarnaast ligt Antwerpen natuurlijk ook om de hoek!

Groen kantje

Martin’s Hotels is de enige hotelgroep in België die het EMAS-certificaat heeft (Eco-Management and Audit Scheme): een tool voor milieubeheer die ontwikkeld is door de Europese Commissie. In het kort: het hotel let op  voor biodiversiteit, luchtkwaliteit, bodemverontreiniging en een goed beheer van energie water, afval etc.

Meer weten? martinshotels.com

 

#2 Radisson RED - Bruxelles  

ecocheques, hotel, citytrip, mechelen, radisson red, brussel

Wat?

Een hotel dat volledig dat volledig op millenials is geïnspireerd. Het Radisson RED hotel is een echt paradijs voor new technology liefhebbers. Via een app kan je je inchecken, je kamer openen, roomservice bestellen… én de tv bedienen. Heldere kleuren en decoratie staan hier op het programma, en we profiteren van het feit dat het Radisson zich in Brussel bevindt om ons vriendje te verrassen.

Groen kantje

Op de kamers vindt je biologische verzorgingsproducten zonder verpakking, bewegingssensoren vermijden energieverspilling, fitnessapparaten die werken op zelf opgewekte stroom, duurzame materialen etc. Het Radisson RED is ook het allereerste hotel dat een Tesla “Powerwall” batterij kreeg, die in verbinding staat met zonnepanelen op het dak. Het doel? De digitale schermen in de lobby en de lichten van het gelijkvloers van energie voorzien.

Meer weten? radissonhotels.com

#3 Soll Cress Hotel - Koksijde  

ecocheques, hotel, citytrip, mechelen, soll cress, koksijde

Wat?

Een familiehotel te Koksijde. De eigenaars zijn supertrots op hun inzet voor het milieu en dit gevoel geeft hen dagelijks  een glimlach op het gezicht. Wij gaan ernaar toe om even uit te blazen en op adem te komen: het hotel bevindt zich slechts 450 meter van het strand! Maar met het Belgische weer in het achterhoofd is het binnenzwembad ook wel mooi meegenomen!

Groen kantje

Ze kozen voor ecologische A+ wasmachines, LED-lampen, weinig verbruikende televisietoestellen en er geldt een anti-afval beleid in het restaurant. Daarnaast proberen ze ook hun gasten te sensibiliseren!

Meer weten? sollcress.be

#4 Hotel Dolce - La Hulpe 

ecocheques, hotel, citytrip, mechelen, dolce la hulpe, terhulpen

Wat?

Een 4-sterrenhotel met uitzicht op het Zoniënwoud. Hier bevind je je echt in het groen, kan je genieten van de natuur en met gehuurde fietsen rondrijden. Daarnaast kan je ook ontspannen in het zwembad en genieten van de Cinq Mondes Spa: een bubbelend watercomplex op 25 minuten van Brussel.

Groen kantje

In dit hotel vind je led-lampen, lokale voedingsproducten, een centraal systeem van zonnepanelen, meubelen gemaakt van milieuvriendelijke producten en van hout uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast zetten ze in op het correct sorteren van afval, staan er verschillende bijenkasten op hun gebied etc.

Meer weten? dolcelahulpe.com

(Via Elle Belgique, Laurence Donis)