Deze citytrips in eigen land kan je met ecocheques betalen

Geüpdatet op 3 juli 2023 door ELLE België
Deze citytrips in eigen land kan je met ecocheques betalen Shutterstock

Heb je je ecocheques van vorig jaar nog niet gebruikt (wegens gebrek aan inspiratie) of sta je op het punt om er te krijgen? Hou ze dan zeker bij, want je kan ermee op vakantie gaan!

We hebben enkele coole steden in eigen land geselecteerd waar je gemakkelijk met de trein heen kan. Ter plekke zal je geen enkele cent moeten uitgeven aan een slaapplaats: je hoeft alleen maar een hotel te kiezen dat het “Groene Sleutel” label draagt en vervolgens kan je voor je verblijf betalen met ecocheques (opgelet, je reserveert beter rechtstreeks via de site van het hotel in plaats van via een tussenpersoon-website zoals Booking.com). Waar gaan we naartoe?

1. Martin Patershof in Mechelen

Wat?

Een luxehotel dat zich in een oude kerk bevindt. We love: de indrukwekkende, prachtige ramen in de kamers en in de ontbijtzaal. Je kan van de gelegenheid gebruik maken om Mechelen te ontdekken (spoiler we waren snel rond) en daarnaast ligt Antwerpen natuurlijk ook om de hoek!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Petrouchka S-ztendera (@nathnat2021)

Groen kantje

Martin’s Hotels is de enige hotelgroep in België die het EMAS-certificaat heeft (Eco-Management and Audit Scheme): een tool voor milieubeheer die ontwikkeld is door de Europese Commissie. In het kort: het hotel let op  voor biodiversiteit, luchtkwaliteit, bodemverontreiniging en een goed beheer van energie water, afval etc.

martinshotels.com

 

2. Radisson RED in Brussel

Wat?

Een hotel dat volledig dat volledig op millenials is geïnspireerd. Het Radisson RED hotel is een echt paradijs voor new technology liefhebbers. Via een app kan je je inchecken, je kamer openen, roomservice bestellen… én de tv bedienen. Heldere kleuren en decoratie staan hier op het programma, en we profiteren van het feit dat het Radisson zich in Brussel bevindt om ons vriendje te verrassen.

Groen kantje

Op de kamers vindt je biologische verzorgingsproducten zonder verpakking, bewegingssensoren vermijden energieverspilling, fitnessapparaten die werken op zelf opgewekte stroom, duurzame materialen etc. Het Radisson RED is ook het allereerste hotel dat een Tesla “Powerwall” batterij kreeg, die in verbinding staat met zonnepanelen op het dak. Het doel? De digitale schermen in de lobby en de lichten van het gelijkvloers van energie voorzien.

radissonhotels.com

3. Hotel Harmony in Gent

Wat?

In het hart van de mooie en levendige stad Gent ligt Hotel Harmony. Je verblijft er vlakbij de rivier in de wijk Patershol, het oudste deel van de stad. Dit luxe 4-sterrenhotel heeft een buitenzwembad, gezellige kamers met uitzicht op de gracht en een uitgebreid ontbijtbuffet met streekproducten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel Harmony (@hotelharmony)

Groen kantje

In 2020 ontving het hotel de Green Key award (een standaard van uitmuntendheid in duurzaamheid). Het biedt een uitgebreid buffet van lokale en seizoensgebonden producten, met een zorgvuldige keuze voor vegetariërs en veganisten.

hotel-harmony.be

4. Hotel Sélys in Luik

Wat?

Een gastronomisch restaurant, een wellnessruimte, comfortabele en elegante kamers, en vooral: een plek vol geschiedenis. Dit 4-sterrenhotel is gevestigd in een prachtig gebouw uit de 16e eeuw en biedt een warme en charmante sfeer. Een prachtige gelegenheid om de gezelligheid van de Cité Ardente te ontdekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ́ (@vandervalkselysliege)

Groen kantje

Het Sélys Hotel is een 'eco-chique' cocon en draagt zo bij aan het behoud van het historisch erfgoed van de stad.

hotelselys.be

 

5. Hotel Dolce in La Hulpe 

Wat?

Een 4-sterrenhotel met uitzicht op het Zoniënwoud. Hier bevind je je echt in het groen, kan je genieten van de natuur en met gehuurde fietsen rondrijden. Daarnaast kan je ook ontspannen in het zwembad en genieten van de Cinq Mondes Spa: een bubbelend watercomplex op 25 minuten van Brussel.

Groen kantje

In dit hotel vind je led-lampen, lokale voedingsproducten, een centraal systeem van zonnepanelen, meubelen gemaakt van milieuvriendelijke producten en van hout uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast zetten ze in op het correct sorteren van afval, staan er verschillende bijenkasten op hun gebied etc.

dolcelahulpe.com