Recept: zelfgemaakte gourmet pizza

Geüpdatet op 9 oktober 2019 door ELLE Partner
Recept: zelfgemaakte gourmet pizza

Je herkent hem aan z’n mooie roze vlees, subtiel doorspekt met fijne stukjes vet en verkrijgbaar met of zonder pistaches. Hij is de kampioen onder de fijne vleeswaren in Italië en vooral ‘s middags populair als beleg tussen een zachte focaccia. De Mortadella Bologna IGP wordt door groot en klein gesmaakt vanwege zijn eenvoud en authenticiteit.

De Mortadella Bologna IGP op basis van zuiver varkensvlees staat bekend om z’n unieke, lichtjes gekruide aroma. Het magere, rozige gedeelte bestaat hoofdzakelijk uit varkensschouder, een van de edelste stukjes vlees. Het spek, het meest vette deel, wordt speciaal geselecteerd en wordt gekenmerkt als ‘grasso di gola’. Met of zonder pistaches? Het protocol van IGP Mortadella Bologna staat deze twee variaties toe.

Krijg de smaak te pakken : Deze charcuterie is enig in zijn soort en is enkel op een boterham al een zaligheid … Maar hij is ook de ster in ontelbare culinaire creaties zoals rijst met savooikool en mortadella,‘involtini’ met mortadella, groentebrunoise met mortadelle of als finishing touch op een witte pizza. Aan jou de keuze.

Historisch gezien verkiezen de Italianen uit de regio van Bologna en het noorden van Italië de variant zonder pistachenoten, terwijl de krokante noten voor de inwoners uit Rome, het centrum en het zuiden van Italië net een absolute must zijn.

Recept: witte pizza met Mortadella Bologna IGP Bologna Recept: witte pizza met Mortadella Bologna IGP Bologna Herontdek de traditionele pizza met Mortadella Bologna. Een echte smaakontdekking! Lees meer