Je herkent hem aan zโn mooie roze vlees, subtiel doorspekt met fijne stukjes vet enย verkrijgbaar met of zonder pistaches. Hij is de kampioen onder de fijne vleeswaren inย Italiรซ en vooral โs middags populair als beleg tussen een zachte focaccia. De Mortadellaย Bologna IGP wordt door groot en klein gesmaakt vanwege zijn eenvoud en authenticiteit.
De Mortadella Bologna IGP op basis van zuiver varkensvlees staatย bekend om zโn unieke, lichtjes gekruide aroma. Het magere,ย rozige gedeelte bestaat hoofdzakelijk uit varkensschouder,ย een van de edelste stukjes vlees. Het spek, het meest vetteย deel, wordt speciaal geselecteerd en wordt gekenmerkt als โgrasso diย golaโ. Met of zonder pistaches? Het protocol van IGP Mortadellaย Bologna staat deze twee variaties toe.
Krijg de smaak te pakken :ย Deze charcuterie is enig in zijn soort en isย enkel op een boterham al een zaligheid โฆ Maar hij is ook de ster inย ontelbare culinaire creaties zoals rijst met savooikool en mortadella,โinvoltiniโ met mortadella, groentebrunoise met mortadelle of als finishingย touch op een witte pizza. Aan jou de keuze.
Historisch gezien verkiezen de Italianen uit de regio van Bologna enย het noorden van Italiรซ de variant zonder pistachenoten, terwijl deย krokante noten voor de inwoners uit Rome, het centrum en het zuidenย van Italiรซ net een absolute must zijn.