Hotspot alert: Crown Heights is het nieuwe Williamsburg

Geüpdatet op 13 augustus 2019 door Maxine Detaellenaere
Hotspot alert: Crown Heights is het nieuwe Williamsburg

Een retourtje richting The Big Apple aan het plannen, maar skip je liever de platgetreden paden? Wij verklappen je de beste adresjes in de coolste buurt van New York.

Waar Williamsburg enkele jaren geleden nog de place to be was voor menig hipster en cool kid, struikel je er vandaag over de toeristen. Geen wonder dus dat er een nieuwe buurt het stokje van Williamsburg overneemt als leukste buurt van Brooklyn. De incrowd laat Williamsburg al even voor wat het is en is nu en masse te vinden in Crown Heights. En wij begrijpen waarom want de food & bar scene in deze buurt is om je vingers bij af te likken. We gingen luisteren bij de locals en ontdekten de beste adresjes van Crown Heights om te eten, drinken, shoppen en chillen.

Waar ga je eten?

Mayfield

Wil je de dag starten met een heerlijke brunch? Zoek niet verder, Mayfield is als sinds z'n oprichting in 2013 een absolute favoriet onder de locals. Een echte  aanrader is de shrimp & grits (gegrilde scampi met groene groentjes, ei en spek). Je kan er trouwens ook 's avonds terecht voor een smakelijk diner. En als je na een lange dag sightseeing te bekaf bent om nog buiten te komen, dan kan je nog altijd tal van lekkers laten leveren bij je Airbnb.

Adres? Franklin Avenue 688

Meer weten? mayfieldbk.com

The Food Sermon

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door THE FOOD SERMON (@thefoodsermon) op

Crown Heights staat bekend om z'n exotische keuken, en dan vooral voor de Caribische cuisine. Onze favoriet is The Food Sermon, die kiest voor een moderne twist met fusion bowls waar we heel erg gelukkig van worden. Je kan je gerecht helemaal naar smaak kiezen, van het vlees en het soort bonen tot de saus (spicy tomato of coconut ginger, beide overheerlijk).

Adres? Rogers Avenue 355

Meer weten? thefoodsermon.com

Waar ga je shoppen?

Lady J Jewelry

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lady J + 1 (@ladyjjewelry) op

In de studio van Lady J Jewelry vind je prachtige indie juweeltjes ontworpen door eigenares Jessica D'Amico. Naast ringen en halskettingen met halfedelstenen zoals watermeloen toermalijn - onze favoriet - opaal en rozenkwarts kan je er ook terecht voor spiritueel getinte geschenkjes en kledij.

Waar? Classon Avenue 679

Meer weten? ladyjjewelry.com

Wat ga je bezoeken?

Prospect Park

crown heights, brooklyn, williamsburg, citytrip, hotspot, adres, prospect park

Als je even wil herbronnen en genieten van een stukje natuur, dan kan je terecht in het vredige Prospect Park. Dit groene pareltje is van de hand van de landschapsarchitecten die Central Park creëerden. De plek is een uitstekende plaats voor een gezellige New Yorkse pick-nick. Aan de oostkant van het park bevindt zich bovendien de Prospect Park Zoo.

FiveMyles

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FiveMyles (@fivemyles) op

Kan je wat artistieke spielerei wel smaken? Ga dan even langs bij galerij Five Myles waar je werk van opkomende talenten kan ontdekken. Five Myles ligt trouwens vlakbij het Brooklyn Museum, dus je kan beide plekken eenvoudig combineren en er een kunstzinnige namiddag van maken.

Waar? St. John's Place 558

Meer weten? fivemyles.org

Waar ga je uit?

King Tai

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door King Tai (@kingtaibar) op

The city that never sleeps is natuurlijk de ideale plaats om te dansen en sjansen tot de vogels opnieuw beginnen te fluiten. Wij beginnen een avondje stappen maar al te graag in King Tai, een pastelkleurige cocktailbar waar je je zo op Miami Beach in de fifties waant. Pssst... de Octavio - een tequila martini met vlierbloesem - is gevaarlijk lekker!

Waar? Bergen Street 1095

Meer weten? kingtaibar.com

Friends & lovers

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Friends and Lovers (@friendsandloversbk) op

Muziekliefhebbers komen dan weer aan hun trekken bij Friends & Lovers, waar je naar hartelust je ding kan doen op de dansvloer. Deze coole bar was in een vorig leven een warenhuis, maar nu kan je er terecht voor urban feestjes gaande van hiphop tot soul.

Waar? Classon Avenue 641

Meer weten? fnlbk.com