Foodie alert: 5 must visit pop-uprestaurants

Geüpdatet op 18 juli 2019 door ELLE België
Foodie alert: 5 must visit pop-uprestaurants

Deze zomer is er ééntje van hoogstaand culinair niveau: over heel Vlaanderen openen tal van pop-uprestaurants hun deuren. Hun doel? Gasten een unieke eetervaring bieden op de meest exclusieve plekken. Omdat wij dit alleen maar kunnen toejuichen, maakten we met knorrende maag alvast een lijstje van de pop-ups die we maar al te graag een bezoekje willen brengen.

#1 Volta Summer Pop-Corn Camp

Na twee zomers in een maïsveld in Merendree en eentje in een brouwerij slaat het gerenommeerde Gentse restaurant Volta voor het derde maal haar tenten op in de Zomergemse maïs. Hier werden ook de eerste twee edities van de pop-up gehouden. Vanaf 14 augustus kan je er van maandag tot zaterdag genieten van een aangepast menu in een authentieke setting en op zondag zal er telkens een barbecue worden georganiseerd.

Waar? Bauwerwaan 60, 9930 Zomergem - Lievegem

Wanneer? 14 augustus tot en met 15 september

Reserveren? www.voltagent.be

#2 Dinner on the Lake

Dinner on the Lake, een samenwerking tussen Gracias en Friends and Fools, trekt voor zijn vierde editie naar een nieuwe, exclusieve locatie in De Pinte, nabij Gent. Met een bootje worden gasten naar het midden van het meer geleid, waar ze kunnen genieten van een gastronomische lunch of diner met een zicht van 360°. Als hoogtepunt zullen op 4/8 en 11/8 sterrenchefs Viki Geunes en Benoit Dewitte er hun persoonlijke viergangenmenu's introduceren.

Waar? Hageland 9, 9840 De Pinte

Wanneer? 1 mei tot 19 september

Reserveren? www.dinneronthelake.com

#3 Bar Bulot

Samen met Maxime Depreitere en Pieter Lefevere runnen voormalig sterrenchef Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens vanaf 27 juni tot en met eind september een tijdelijk seafood restaurant in Sint-Michiels. Gedurende drie maanden kunnen gasten komen proeven van heerlijke vis- en schaaldiergerechten van de allerhoogste kwaliteit. Culinair houden ze het puur natuur, denk aan: Bretoense oesters, kokkels, garnaalkroketjes, kreeft of een royale zeebaars in z'n geheel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bar Bulot is a family style restaurant. We put all dishes in the middle of the table so everyone can taste and share everything. Bon appetit! 🥂🐚🐟🍸🦞 . . . #friedsquid #whelks #bulot #barbulot #summer #popup #family #familytable #seafood #sharing #dinning #bruges #belgium #holidays #hertogjanrestaurantgroup @gertdemangeleer @joachimboudens @pieterlefevere @depreiteremaxime @frederikvermeersch @yvesallinckx @heritage50 @billecart_estate @champagne_billecart_salmon @sanpellegrino_official @illy_coffee @kristof.delamper @talisker @belsazar_vermouth @homarium @cristal_pils @hapkin.be @schweppesbelgium @jaguarbelux @jlr.spegelaere.brugge @christofmalysse @visitbruges @visitflanders @jongkeukengeweld @paco_velghe @dh.huitre @hertog_jan_restaurant_group 📷@pietdekersgieter

Een bericht gedeeld door Bar Bulot (@bar_bulot_by_hertogjan) op

Waar? Torhoutsesteenweg 479, 8200 Sint-Michiels

Wanneer? 27 juni tot eind september

Reserveren? www.barbulot.be

#4 Tenuta Autentico

In een leegstaand kasteeltje aan de Grote Baan in Nieuwkerken-Waas opent sterrenchef Edwin Van Goethem van restaurant 't Korennaer samen met zijn team pop-uprestaurant en zomerterras 'Tenuta Autentico.' In het restaurantgedeelte is er een uitgebreide menukaart en - omdat de chef via deze pop-up ook het grote publiek wilt aanspreken - zal er op het terrasgedeelte uitgepakt worden met 'bits en bites': eenvoudige gerechtjes van hoog kwalitatief niveau.

Waar? Grote Baan 47, 9100 Sint-Niklaas

Wanneer? 26 juni tot 15 september

Reserveren? www.tenuta-autentico.be

#5 Commotie

Na een succesvolle pop-up in Kortrijk openden Thomas Gellynck en Lara De Vlieger een tweede pop-uprestaurant in Gent. Lunchen of dineren doe je er in een huiselijke sfeer, de herenwoning waarin het restaurant zich bevindt heeft namelijk een maximale bezetting van 18 personen. De gerechtjes op de kaart zijn hoofdzakelijk bedoeld om te delen, maar gasten kunnen ook kiezen uit een driegangenmenu 's middags of een vijfgangenmenu 's avonds.

Waar? Hubert Frère Orbanlaan 228, 9000 Gent

Wanneer? December 2017 tot 25 november 2019

Reserveren? www.commotiepopup.be

(Stagiaire Sofie Kegelaers)