Zomerrecept: Almejas à la marinera

Gepubliceerd op 4 juli 2019 door ELLE Partner
Zomerrecept: Almejas à la marinera

De zomer is in het land! Dat betekent dat je waarschijnlijk zin hebt in gezonde en lichte gerechtjes. Maaltijden die urenlang moeten pruttelen op het fornuis? Die laat je best achterwege. Want een stoomoven is hot (letterlijk!), en dat weet chefkok Thomas Locus als geen ander. Goed nieuws: hij gaf ons een uitzonderlijk smakelijk recept dat hij regelmatig bereidt met zijn Miele-drukstoomoven.

Thomas wie?

Thomas Locus is geen onbekende in de horeca- en hospitality sector: zijn eigen Brasserie Julie groeide uit tot een groot succes. Zo werd het culinaire stekje bekroond met een Michelinster én door Gault Millau in 2019 benoemd tot Brasserie van het jaar! Duidelijk iemand met goede smaak dus.

Maar deze chefkok doet nog zoveel meer. Niet alleen heeft hij zijn eigen wijnhandel Vincoeur, binnenkort opent hij een nieuwe zaak in de pastorij van Sint-Martens-Bodegem. Je ziet Locus ook regelmatig aan het werk in zijn bed & breakfast Louis1924, waar hij workshops geeft in zijn Miele keuken. Dat laatste is een absolute must als je alles uit je keuken(apparaten) wil halen! (Ontdek hier al onze zomerrecepten van de hand van Thomas Locus).

Binnenkort brengt de Miele-ambassadeur al zijn ondernemersavonturen samen in een nieuw concept: Dreams. Geen holle naam, zo blijkt. D staat voor drinks (Vincoeur), R duidt op rooms (Louis1924), E voor events (die plaatsvinden in Louis1924), A voor amazing food van Brasserie Julie, M voor meetings in Louis1924 en S voor sharing. Sharing? Ja, Locus lanceert volgend jaar zijn foodsharing project in Sint-Martens-Bodegem!

Een stukje Spanje op je bord dankzij de zalige stoomoven van Miele

Klinkt dat alles om van te watertanden? Dan is het tijd om … nu ja, je tanden in een stoomovencreatie te zetten. Locus kent er alles van, en deelde met veel plezier een recept dat hij regelmatig met Miele’s drukstoomoven klaarmaakt. Almejas à la marinera, iemand? Locus garandeert je dat je met dit zuiders gerecht een stukje Spanje in huis haalt!

Almejas à la marinera Almejas à la marinera Ontdek het zomerrecept van Thomas Locus ! Een heerlijk recept van schelpdieren Almejas à la marinera. Lees meer