Almejas à la marinera

Geüpdatet op 2 July 2019 Druk het recept af door Commercieel team
  • 25 mn
  • 1 mn
  • 4 personen
  • Medium
Almejas à la marinera

Ontdek het zomerrecept van Thomas Locus ! Een heerlijk recept van schelpdieren Almejas à la marinera.

Ingrediënten

  • 1 kg almejas
  • 80 gr parmezaan
  • 60 gr geroosterde pijnboompitten
  • 60 gr verse basilicum
  • 1,6 dl olijfolie
  • Sap van halve citroen
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • Snuifje bloem
  • 100 ml witte wijn
  • Diverse groene tuinkruiden
  • 5 gr chilivlokken
  • 3 teentjes look

Bereiding

Bereidingswijze:

Voor de pesto:

  • Mix de Parmezaan samen met de pijnboompitten, verse basilicum, 1,5dl olijfolie, sap halve citroen en 2 tenen look fijn in de blender

Voor de almejas:

  • Stoof de fijngesneden sjalot aan met een teentje look in de resterende olijfolie en voeg hier een snuifje bloem aan toe
  • Plaats deze samen met de almejas, de pesto en de witte wijn in een stoompan
  • Stoom deze gedurende 1-2 minuten afhankelijk van de grootte van de almejas op 100 graden in de drukstoomoven

Voor de dressering:

  • Plaats de almejas in een diepe bowl
  • Werk af met de chilivlokken en diverse tuinkruiden

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Miele.
www.miele.be

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor