3 tips & tricks voor een idyllische picknick

Geüpdatet op 25 juli 2019 door ELLE Partner
3 tips & tricks voor een idyllische picknick

Neem deze zomer je framily mee naar een bijzondere plek waar je samen kunt genieten van de omgeving, een verfrissend drankje en een heerlijke picknick. Hoe ga je te werk?

1. Zoek een plek waar de tijd lijkt stil te staan

Wil je het gevoel hebben dat je op vakantie bent, ergens ver weg van België? Zoek dan een plek uit waar de natuur het voor het zeggen heeft. Optie één: neem je picknickmand mee naar een natuurreservaat in de duinen aan de Belgische kust (de Westhoek bijvoorbeeld), waar je geniet van het uitzicht op de hoge grassen, het landschap met lieflijke glooiingen en natuurlijk ook de zee. Optie twee: zoek een plek middenin de graanvelden. Neem gewoon een eenvoudig linnen tafelkleed op en plaats er kussens rond in bohemian stijl. Warm zand of platteland? Aan jou de keuze.

2. Zorg voor verfrissende drank

Stel je een picknick voor, en je ziet jezelf meteen nippen aan een fris drankje of een caloriearme zomercocktail. Met zijn originele smaken en fijne bubbels heeft Fïnley alles in huis om niet alleen de dorst te lessen maar ook de papillen te strelen. In een handomdraai maak je een unieke mocktail of cocktail die de natuurlijke aroma’s van de fijne limonade nog mooier doet uitkomen. De nieuwste telg in het gamma? Fïnley Ananas, Komkommer & Munt: een heerlijk verfrissende drank met lichtzure toets.

3. Neem lekkere, maar eenvoudige hapjes mee

Als je een uitstapje in de natuur improviseert, neem je het liefst lekkere, maar niet al te ingewikkelde hapjes mee. Wat altijd werkt? Een assortiment verse kazen, sappige vruchten en koekjes. Voor de andere gerechten gebruik je een vershouddoosje die je makkelijk kunt vervoeren. Doe er bijvoorbeeld wat tzatziki of huisgemaakte hummus in, en neem vooral ook een paar crackers of een lekker stokbrood mee om te delen!

Cocktail met citroen, rood fruit & vlierbloesem Cocktail met citroen, rood fruit & vlierbloesem Cocktail met citroen, rood fruit & vlierbloesem Lees meer
Mocktail van ananas, komkommer & munt  Mocktail van ananas, komkommer & munt  Mocktail van ananas, komkommer & munt  Lees meer
Gin, pompelmoes & rozemarijn Gin, pompelmoes & rozemarijn Gin, pompelmoes & rozemarijn Lees meer