Cake met sinaasappel en maanzaad

Geüpdatet op 28 May 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • 1 h 30 mn
  • 6 à 8 porties
  • Medium
Cake met sinaasappel en maanzaad

Niets gaat boven een heerlijk stukje cake. Deze variant met sinaasappel en maanzaad wordt jouw nieuwe favoriet.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 1 ¾ kopje gemalen amandelen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel bicarbonaat
  • 1 eetlepel rijststroop
  • 1/3 kopje macadamiaolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels maanzaadjes
  • 1 kopje kokosroom
  • 2 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
  • 1 theelepel rijststroop
  • 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 160 graden. Neem een bakvorm van ongeveer 20 cm diameter en vet die in met wat kokosolie.
  2. Kook de sinaasappel in een kleine pot en laat gedurende 30 minuten sudderen op een laag vuur. Laat de sinaasappel volledig afkoelen. Snijd de eindjes eraf en pureer in een blender.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe aan de blender en mix alles dooreen. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 40 minuten in de oven.
  4. Wacht tot de cake helemaal afgekoeld is om hem uit de vorm te halen en af te werken met het glazuur.

Voor het kokosglazuur:

  1. Meng de gesmolten kokosolie met de kokosroom, rijsstroop en sinaasappelsap. Roer goed dooreen en laat het glazuur afkoelen in de koelkast.
  2. Verdeel het glazuur met een spatel over de afgekoelde cake.

(Via I Quit Sugar)

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor