Quinoasalade met kip en yoghurtaioli van Loïc Van Impe

Rate this post
Geüpdatet op 21 mei 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Lunch/Diner
  • 30 mn
  • 15 mn
  • 4 personen
  • Easy
Quinoasalade met kip en yoghurtaioli van Loïc Van Impe

Dit gerecht kan je makkelijk in één pan maken, met ingrediënten die je overal kan vinden. De looksaus met yoghurt zorgt voor een frisse, gezonde touch.

Ingrediënten

  • 200 g Belgische groene asperges
  • 1 bussel radijzen
  • 1 aubergine
  • 1 sjalot
  • 400 g quinoa
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 bussel munt
  • 1 handvol pistachenoten
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • 300 g ontbeende kippendijen of kipfilets
  • 200 g natuuryoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • peper en zout

Bereiding

Voor de quinoa en groenten:

  1. kook de quinoa beetgaar, giet af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Snijd de aubergine en de sjalot in dunne schijven.
  3. Schil de onderkant van de groene asperges als ze te draderig zijn, snij ze vervolgens in staafjes van zo’n 5 cm.
  4. Besprenkel de gesneden groenten met wat olijfolie en gril ze in een grillpan tot ze beetgaar zijn.

Voor de gegrilde kip:

  1. Wikkel de kip in plasticfolie en klop plat (tot ongeveer 1 cm) met een vleeshamer of een zwaar vlak voorwerp zoals een pan.
  2. Kruid de platgeklopte kippendijen rijkelijk met peper en zout en gril ze na de groenten een drietal minuten per kant op een hoog vuur. De kip moet een mooie korst krijgen en vanbinnen gaar zijn. Laat na het bakken een paar minuten rusten.

Voor de yoghurtaioli:

  1. Maal het komijnzaad en de pistachenoten samen grof in een vijzel of blender.
  2. Pers een teen knoflook fijn en voeg er de yoghurt aan toe.
  3. Breng op smaak met een kwart van de pistachenoten en het komijnzaad, een snuifje peper en zout, wat gehakte platte peterselie en gehakte munt, enkele druppels witte wijnazijn en olijfolie.

Opdienen:

  1. Meng vervolgens de quinoa met de gegrilde groenten, plakjes fijngesneden radijs, gehakte platte peterselie, gehakte munt en het pistache- en komijnmengsel.
  2. Breng op smaak met peper, zout, witte wijnazijn en olijfolie. Als het warm is, kan je wat meer azijn gebruiken om de salade extra verfrissend te maken.
  3. Serveer de salade met daarop de gegrilde kip en de heerlijke aioli.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor