Ontbijt: homemade cruesli met yoghurt van Sandra Bekkari

Geüpdatet op 21 May 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • 10 mn
  • 20 mn
  • 1 pot
  • Beginner
Ontbijt: homemade cruesli met yoghurt van Sandra Bekkari

“Een gezond ontbijt geeft je energie om optimaal te presteren. De combinatie van koolhydraten en vezels in havermout zorgt voor langdurige energie en helpt de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Het fruit zorgt instant voor een extra vitamineboost én een kleurrijke start van de dag.", aldus Sandra Bekkari.

Ingrediënten

  • 50 g hazelnoten (of amandelen) grof gehakt
  • 250 g havervlokken
  • 2 eieren
  • 2 el acaciahoning (of agavesiroop)
  • 50 g pure chocolade in stukjes
  • vers fruit naar keuze
  • natuuryoghurt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het eiwit met de honing en de hazelnoten met de havervlokken.
  3. Giet het eiwit-honingmengsel erover en meng goed.
  4. Verdeel de cruesli over een bakplaat met bakpapier en bak 15 tot 20 minuten in de oven. Roer geregeld om.
  5. Haal uit de oven, laat even afkoelen en meng de stukjes chocolade eronder.
  6. Serveer met vers fruit en yoghurt.

Deze cruesli kan je twee tot drie weken bewaren in een afgesloten pot of bokaal.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor