Salade van Griekse pasta met Gruyère d’Alpage AOP, artisjokharten en sherrydressing

Gepubliceerd op 21 May 2019 Druk het recept af door Commercieel team en Marie-Claire Quittelier Foto’s: Tom Swalens
  • Lunch/Diner
  • 10 mn
  • 4 mn
  • 4 personen
  • Easy
Salade van Griekse pasta met Gruyère d’Alpage AOP, artisjokharten en sherrydressing

Geen inspiratie voor de lunch van morgen? Probeer dan eens dit gezonde recept uit waarin mediterrane groenten en Gruyère d'Alpage AOP schitteren. Om met anderen van te genieten, of om helemaal alleen van te smullen.

Ingrediënten

  • 250 g Griekse pasta
  • 50 g Gruyère d'Alpage AOP, in stukjes
  • 1 courgette, in schijfjes gesneden
  • 250 g gegrilde artisjokharten
  • Rucola
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak de sherrydressing klaar: meng in een kom de sherryazijn met een snuifje zout. Voeg olijfolie en knoflook toe. Hou opzij. Kook intussen de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou opzij.
  2. Verwarm de grill voor. Rooster de courgette 2 minuten aan elke kant. Doe de pasta, de courgette en de artisjokharten in een kom en meng goed dooreen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de salade over de borden. Besprenkel met sherrydressing en werk af met stukjes Gruyère AOP en rucola.

Tip: breek de Gruyère AOP in stukjes volgens de regels van de kunst: met je handen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kaas uit Zwitserland.
kaasuitzwitserland.be

 

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEEtenClub! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor