Salade van geroosterde groenten en Gruyère AOP Classic, met balsamicodressing

Geüpdatet op 22 May 2019 Druk het recept af door Commercieel team en Marie-Claire Quittelier Foto’s: Tom Swalens
  • 15 mn
  • 18 mn
  • 4 personen
  • Easy
Salade van geroosterde groenten en Gruyère AOP Classic, met balsamicodressing

De zalige stukjes Gruyère AOP Classic geven deze salade een origineel accent. Perfect voor een picknick in de natuur!

Ingrediënten

  • 1 bundel groene asperges, geschild en in 3 stukken gesneden
  • 1 rode paprika + 1 gele paprika in reepjes
  • 2 rode uien, in reepjes
  • 1 handje rucola
  • 100 g Gruyère AOP Classic, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak intussen de balsamicodressing klaar: doe de balsamicoazijn in een kleine kom en kruid met peper en zout. Voeg daarna 3 eetlepels olijfolie toe en zet opzij.
  2. Doe de asperges, de rode en gele paprika's, de rode uien en de knoflook in een kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng goed dooreen zodat de groenten volledig bedekt zijn met olie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de groenten in een enkele laag op de bakplaat.
  3. Rooster de groenten ongeveer 18 minuten. Laat afkoelen.
  4. Leg de groenten en de rucola op een dienblad. Besprenkel met balsamicodressing.
  5. Werk af met Gruyère AOP.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kaas uit Zwitserland.
kaasuitzwitserland.be

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor