Salade van komkommer, watermeloen en nectarine met Gruyère AOP Classic

Geüpdatet op 22 May 2019 Druk het recept af door Commercieel team en Marie-Claire Quittelier Foto’s: Tom Swalens
  • 10 mn
  • 4 personen
  • Easy
Salade van komkommer, watermeloen en nectarine met Gruyère AOP Classic

Een salad in a jar is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic wegwerppotjes. Zo’n glazen bokaal neem je makkelijk mee, je bewaart ‘m makkelijk en wij zijn gek op het visuele effect!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g couscous (al klaargemaakt)
  • 1 handvol cherrytomaatjes, in vieren gesneden
  • 1⁄2 watermeloen, in blokjes gesneden
  • 2 nectarines, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 kleine komkommer, in plakken gesneden
  • 1 little gem sla, in reepjes
  • 125 g Gruyère AOP Classic
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak de dressing: meng de witte wijnazijn met het peper en zout in een kom. Voeg er de olijfolie aan toe en meng alles goed door.
  2. Giet de dressing in de bokaal - helemaal onderaan dus. Vorm daarna de verschillende lagen met de couscous, tomaatjes, watermeloen, nectarine, rode ui en komkommer. De laatste laag (bovenaan) is de sla.
  3. Breek de Gruyère AOP in stukjes. Verdeel ze over de salade. Sluit de bokaal.

Slimme tip

Gebruik glazen potten van het type Weck: die zijn supergemakkelijk om mee te nemen. De kleurrijke laagjes maken de potten nóg mooier. Hoe? Heel simpel: stapel de ingrediënten allemaal op elkaar en begin met de vloeibare ingrediënten zoals je dressing. Voeg daarna de koolhydraten, fijngehakte groenten, de sla en tot slot de heerlijke stukjes Gruyère AOP toe. Etenstijd? Je hoeft enkel nog te schudden met de pot, en die uit te gieten in een bord.

Alternatief:

 Laat je inspireren door sappig, zomers fruit! Vervang de watermeloen of nectarines door cantaloupe meloen, perziken, vijgen, ... afhankelijk van het seizoen, natuurlijk. Of voeg ze nog toe bovenop de originele ingrediënten!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kaas uit Zwitserland.
kaasuitzwitserland.be

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor