Cookies met roze chocolade, havervlokken en frambozen

Gepubliceerd op 25 April 2019 Druk het recept af door Emilie Mascia Foto’s: Lou West
  • 20 mn
  • 13 mn
  • 12 à 15 koekjes
  • Easy
Cookies met roze chocolade, havervlokken en frambozen

Met zijn friszure, subtiele smaak gaat roze chocolade, de onlangs ontdekte nieuwe chocoladesoort, perfect samen met het aroma van gedroogde frambozen. Deze koekjes zijn dan ook een heerlijk tussendoortje.

Ingrediënten

  • 150 g havermoutvlokken
  • 100 g gedroogde frambozen
  • 140 g roze chocolate chips
  • 125 g bloem
  • 115 g zachte boter
  • 100 g bruine suiker
  • 50 g witte suiker
  • 1 ei
  • 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 1/4 koffielepel zout

Bereiding

  1. Doe de bloem, het natriumbicarbonaat, de kaneel en het zout in een grote kom en meng goed dooreen.
  2. Doe de boter, de bruine suiker en de witte suiker in de mengkom van een keukenrobot en meng met behulp van de platte menghaak tot een gladde massa. Voeg ook het ei en de vanille toe. Schraap indien nodig de zijkanten van de mengkom af.   
  3. Voeg de bloem toe aan het botermengsel en meng goed dooreen tot een gladde deeg ontstaat.
  4. Voeg de haver, de gedroogde frambozen en de chocolate chips toe.
  5. Bedek het deeg en bewaar minstens 30 minuten op een koele plek.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee grote bakplaten met bakpapier en hou opzij. Maak bolletjes met het deeg en duw ze lichtjes plat.
  7. Bak 10 tot 13 minuten uit de oven. Laat afkoelen op de bakplaat en plaats ze daarna op een rooster.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor