Cunnilingus : zo breng je haar naar de zevende hemel

Geüpdatet op 23 april 2019 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLE België
Cunnilingus : zo breng je haar naar de zevende hemel

Volgens studies wordt cunnilingus nog steeds te vaak overgeslagen tijdens seks, terwijl het een verdraaid effectieve manier is om je partner te plezieren. Dat vinden we zonde, daarom onderstaande tips om je partner volgens de regels van de kunst te plezieren.

Wat is het?

Hoewel cunnilingus - beter bekend als 'beffen' - allesbehalve sexy klinkt, is het duidelijk waar het om draait. Letterlijk vertaald betekent het namelijk 'het oraal bevredigen van een vrouw'. Hierbij ligt de focus op de stimulatie van de vulva met de tong, een speeltje is geen vereiste (tenzij je dat verkiest). Je verbeeldingskracht is de enige limiet voor je plezier.

Net zoals de clitoris wordt ook cunnilingus veel te vaak vergeten tijdens vrijpartijen. Toch is het een effectieve manier om je partner intens te laten genieten. Hou er echter wel rekening mee dat elke vrouw anders is, en dus ook andere dingen leuk vindt.

1/

Hoe begin je eraan?

Een goede sfeer waar jullie beiden op jullie gemak zijn, is ontzettend belangrijk. Vandaar dat het ook niet uitmaakt wanneer je het doet. Tijdens het voorspel, om je partner voor te bereiden op vaginale penetratie, tussen twee posities door of zelfs na de ejaculatie, de keuze is aan jou. Durf erover te praten. Zo ontdek je wat jouw partner wel en niet leuk vindt, kwestie van misverstanden te vermijden.

Tip: Ben je onervaren of heb je beginnersangst? Probeer het eens na een douche.


2/

De juiste positie

Liggend, staand, zittend, er zijn geen regels voor het beoefenen van cunnilingus. Het belangrijkste is dat het lekker voelt en dat je jezelf durft openstellen. Zorg ervoor dat je een comfortabele positie aanneemt, die je enige tijd kan aanhouden. De meest klassieke positie is diegene waarbij de vrouw op haar rug ligt en de partner zich tussen haar benen plaatst.

Gedeeld plezier is het halve werk. Wie wil kan altijd een stapje verder gaan en opteren voor de positie 69, waarbij jullie elkaar tegelijkertijd oraal bevredigen. Maar zelfs daar stoppen de mogelijkheden niet: de vrouw kan ook op het gezicht van de partner zitten,  op een stoel, geknield voor haar partner... Wees creatief en ontdek! 

De juiste druk

Om te beginnen wordt een beetje fijngevoeligheid aangeraden. Je partner oraal bevredigen is meer dan enkel wat likken. Gebruik lange en korte strelingen om je partner te plezieren en durf te variëren in het ritme en de richting van de beweging. Wees ook niet bang om je handen te gebruiken terwijl je bezig bent, om bijvoorbeeld de erogene zones te stimuleren. De opties zijn eindeloos. 

Geduld is echter een schone deugd: je partner laten klaarkomen kan even duren, zelfs met een goede techniek. Geen zorgen, een orgasme is geen vereiste voor een geslaagde seksuele relatie. Mocht je toch twijfelen, durf het dan te vragen. 

Tip: Beperk jezelf niet tot een bepaald gebied, maar verken de vulva van je partner als geheel: de clitoris, schaamlippen, de binnenkant van haar dijen ...

3/

De beweging van de tong

De meest klassieke techniek is om heen en weer te gaan over de lengte van de vulva. Op de clitoris kan je lichte likjes of een roterende beweging maken met je tong. Observeer haar reacties, om te zien welke gebieden en welke bewegingen haar laten kapseizen. Of vraag haar om aan te geven wat zij leuk vindt. 

Het juiste tempo

Durf het tempo af te wisselen. De meeste vrouwen geven de voorkeur om met zachte bewegingen te beginnen en vervolgens op te bouwen. Durf om te experimenteren en te teasen, zo kan het ook fijn zijn om vlak voor haar hoogtepunt te stoppen om vervolgens weer verder te gaan.

4/

De voordelen

Cunnilingus is perfect voor de stimulatie van het clitoraal orgasme. Een orgasme dat veel vrouwen intenser vinden en dat te vaak wordt verwaarloosd voor penetratie.

Weet dat veel vrouwen deze seksuele oefening waarderen, omdat de focus volledig op haar plezier is gericht. In een romantische relatie, of zelfs tijdens een one-night stand biedt cunnilingus een moment van ontspanning, loslaten en delen. Dus geniet ervan!

De risico's

Vergeet niet dat er ook een keerzijde aan de medaille is. Sommige infecties en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) kunnen worden overgedragen door speeksel en cyprine (vaginale afscheiding). De meest voorkomende infecties zijn hepatitis B, chlamydia, syfilis en genitale herpes. Om het risico van besmetting te beperken kan je jezelf beschermen met een beflapje. Ook regelmatige doktersbezoeken voor een soa-test wordt aanbevolen. Voor meer informatie ga je best langs bij je huisarts of surf naar SENSOA.

Conclusie

Cunnilingus is de ideale oefening om je seksleven op te vrolijken, plezier te hebben, het lichaam van jouw partner te ontdekken en haar een intens orgasme te geven.

Lees ook: Dit zijn onze top 10 seksuele fantasieën.

(Vertaald door stagiaire Kaat Monsieur)