De burger van de toekomst, hoe ziet die eruit?

Geüpdatet op 24 april 2019 door Emilie Mascia en ELLE België Foto’s: Elodie Buski
De burger van de toekomst, hoe ziet die eruit?

Hij ziet eruit als een sappige hamburger en heeft de textuur en kleur van gemalen rundvlees. Maar schijn bedriegt, want de Beyond Burger bevat allesbehalve dierlijke producten. Wij testten deze innovatie uit, die sinds begin april werd voorgesteld in The Huggy's Bar.

De « BEYOND BURGER », wat is dat ?

The Huggy's bar

Rechtstreeks uit de VS en 100% vegan. De burger is samengesteld uit erwteneiwit, water, koolzaadolie en kokosnoot en bevat 20 gram eiwit, ijzer, calcium, vitamine B6, B12 en D, kalium, Omega-3, en is soja- en glutenvrij.

Waarom overschakelen op een burger zonder rundvlees?

Het menu van The Huggy’s bar is nu compleet na hun laatste toevoeging van de Beyond Burger. Toch wil dat niet zeggen dat deze burger dé vervanger is voor alle vleesburgers op de kaart. "Het doel is om een ander aanbod te creëren, zodat mensen die graag hun vleesconsumptie willen verminderen nog steeds een sappige en vlezige burger kunnen eten," zegt Thomas Memurlin , mede-oprichter van de restaurantketen. Deze burger van de toekomst zou wel eens goede dienst kunnen bewijzen voor het milieu. Zo vereist hij 99% minder water, 93% minder landbouwgrond, 46% minder energie en 90% minder broeikasgassen.

De mening van een vegetariër

"Met zijn roze binnenkant doet het me echt denken aan een malse vleesburger. Ik ben zelf gestopt met het eten van vlees omdat ik mij bekommer om dierenleed en de impact op het milieu. Het was dus niet zo dat ik de smaak van vlees niet lekker vond, integendeel. Maar met dit alternatief proef ik gewoon het verschil niet. Deze vleesvervanger heeft dezelfde textuur en zachtheid als die van vlees en is bovendien stevig gekruid. Het is een originele optie die het ontdekken waard is. Het enige nadeel is dat het uit de VS komt.”

De mening van een omnivoor

"Ik vond het goed en was verbluft door de volle smaak van de burger. Zelf vind ik niet dat de textuur en de smaak helemaal identiek zijn aan die van een biefstuk, maar het kan wel een goed alternatief zijn voor als je niet elke dag een stuk vlees op je bord wilt.”

Wil jij je eigen mening hierover vormen en hem dus zelf gaan proeven? Doe dan zeker een bezoekje aan een van de restaurants van The Huggy's bar.

De prijs: €14

(vertaling door stagiaire Morrigan Penninck)