7 hippe drankjes voor koffiehaters

Geüpdatet op 24 april 2019 door ELLE België
7 hippe drankjes voor koffiehaters

Daar sta je dan in de lokale koffieshop met je hipstervrienden. Eén probleem: je lust eigenlijk helemaal geen koffie. Vind je een gewone muntthee nogal saai of probeer je graag iets nieuws? Imponeer de groep en bestel één van deze  7 hippe drankjes.

Ginseng coffee

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elisabetta Cividini (@elisabettacividini) op

Alhoewel dit drankje toch koffie bevat, smaak je er niets van.  Deze koffie heeft een zoete smaak en hoeft dus geen extra suikerklontjes. Ginseng zou goed zijn voor je bloeddruk, immuunsysteem en stofwisseling. Een extra boost dus 's ochtends.

1/
Chai tea latte

koffie, chai tea latte

Heb je je drankje liever wat straffer en pikanter, maar kan je niet zonder zoetigheid? Probeer dan zeker de chai tea latte. Dit Indiase goedje wordt gemaakt van kruiden en melk, met een nasmaak van speculaas en room. Bovendien heeft chai tea latte een overheerlijke geur.

2/
Matcha latte

matcha latte

Als diehard theedrinker is het soms moeilijk om je te verdedigen tegen hardcore koffiedrinkers, want thee is toch enkel warm water met een smaakje? Geef ze ongelijk met deze lekkere combinatie van groene thee en melk. Matcha bevat aminozuren, mineralen, vitaminen én cafeïne, en heeft dankzij dat laatste hetzelfde effect als koffie.

3/
Kurkuma latte

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Adaeze Wolf (@naturallygood.de) op

Dit is er eentje voor de health freaks onder ons. De Kurkumaplant heeft enorm veel voordelen, zoals een beter geheugen en vermindering van depressieve klachten. Ook helpt het kruid bij spierpijn. Opgepast: na een glas van deze gouden melk heb je vast geen zin meer in ongezonde troep. Doe er je voordeel mee.

4/
Pink latte

pink latte

Ga helemaal pink ambition en bestel deze roze latte bij je favoriete koffiebar. De latte op basis van rode biet, melk en honing heeft een zoete, aardse smaak. Drink deze 's ochtends of bij de brunch en voel je tegelijkertijd hip en gezond.

5/
Fluffy Vanilla latte

fluffy vanilla latte

Iets minder gezond dan bovenstaande drankjes, maar des te lekker. Deze latte bestaat vooral uit warm vanille-ijs met  fluffy marshmallows erbovenop. Jouw ideale guilty pleasure voor een cheatday.

6/
Ruby chocolademelk

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pauline - Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

Is chocolademelk te basic voor jou? Deze ruby chocolademelk is helemaal next level. De ruby chocolade kwam in 2017 uit en werd ondertussen een echte hype. Nu bestaat de lekkernij dus ook in vloeibare vorm, hemels bij een dessertje voor een deugddoende chocolate fix.

(Stagiaire Morrigan Penninck)