INSTAMJAM

Geüpdatet op 24 april 2019 door Emilie Mascia
INSTAMJAM

Op de sociale media vind je massa’s originele food-ideeën. Een selectie van de heerlijkste trends, om lang van te genieten.

1/

DE INSTANTGRAMHIT: RUBY CHOCOLADE – 18,7 K

trends, food, eten, instagram, ruby, chocolade

Hallelujah! De Belgische chocoladegigant Barry Callebaut lanceerde vorig jaar een volledig nieuwe chocoladesoort waar alle liefhebbers van het zoete goedje voor smelten, zowel vanwege zijn originele roze kleur als zijn bijzondere smaak.

  1. WAT ?

Na de zwarte, de witte en de melkcholode is de ruby de vierde officieel erkende chocoladesoort ter wereld. Het gaat om de grootste ontdekking in de wereld van de chocolade van de laatste 80 jaar.

  1. KLEUR?

Een heel teer, 100% natuurlijk roze. De kleur is afkomstig van een heel specifieke cacaoboon, de ruby-boon. Die bijzondere kleur werd verkregen door de boon met veel zorg te selecteren.

  1. SMAAK?

De ruby-variëteit heeft een intens fruitige smaak, aangevuld met noten van bessen en een zuur accent. In de mond voelt de chocolade heel zacht en romig aan.

  1. FOODPAIRING ?

Voor de zoetekauwen: roze chocolade gaat perfect samen met frambozen, yuzu, amandelen … Voor wie het wat gedurfder mag, de lekkernij laat zich ook combineren met wasabi, kaviaar en zelfs gerookte paling.

2/

MICROTRENDS


#pavlovacake 46,2 K

Weet je niet wat gedaan met overgebleven eiwit? Misschien kun je je eens wagen aan de klassieke en ontzettend fotogenieke Pavlova-taart. Met behulp van de achterkant van een lepel geef je de taart hoogte. Afwerken kan met verschillende combinaties: rood fruit en passievruchten; kiwi, limoen en munt; bosbessen en mango; geraspte chocolade en kersen …

#carbonara 985 K

Een van de grote klassiekers uit de Italiaanse keuken, pasta alla carbonara, is populairder dan ooit op de sociale media. Vergeet wel de Belgische versie met vloeibare room. Eieren, pecorino, spek van varkenswangetjes en een mengeling van pepersoorten, dat is alles wat je nodig hebt voor een echte carbonara. Als je wil weten hoe het moet: Osteria Romana in Brussel heeft er zijn specialiteit van gemaakt.

#cheesetea 38 K

Vergeet de bubble tea. De nieuwste rage, ook uit Azië, is de ‘cheese tea’. Jawel, ‘kaasthee’ dus. Heel glamoureus klinkt dat niet, maar het drankje smaakt echt wel beter dan het klinkt. Op de thee ligt een heel fijn laagje kaas dat wat doet denken aan ons favoriete dessert, cheesecake. Foodies drinken de thee zoals het hoort: als een biertje, zodat je ten volle van de twee lagen geniet.

3/

ACCOUNTS OM TE VOLGEN

@toplessbaker / 470K followers

Zin te watertanden voor heerlijk gebak én een sixpack tegelijk? De jonge Britse patissier Matt Adlard oogst veel succes door topless te gaan onder zijn keukenschort terwijl hij het lekkers aan het bereiden is. Afgezien van die kers op de taart, zijn z’n video’s met ultratechnische bakrecepten gewoon fantastisch.

@brusselskitchen / 10,8 K followers

De hippe culinaire gids Brussels’ Kitchen neemt een nieuwe start. Chloé Roose, die van nu af aan haar eigen koers vaart, heeft de ambitie om van de gids dé referentie te maken met de beste adresjes van de hoofdstad (als dat al niet het geval was).