Rolgebak met room, frambozen en pistachenoten

Geüpdatet op 8 April 2019 Druk het recept af door Emilie Mascia Foto’s: Silvia Palma
  • 1 h 30 mn
  • 25 mn
  • 8 personen
  • Medium
Rolgebak met room, frambozen en pistachenoten

Dit heerlijke rolgebak combineert knapperige en zachte meringue en zuurzoete framboos tot een lekker licht dessert.

Ingrediënten

  • 225 g eiwit
  • 325 g suiker
  • 2 koffielepels maïszetmeel
  • 1 koffielepel witte azijn
  • 1 snuifje zout
  • 125 g frambozen
  • 50 g pistachenoten
  • 20 cl room
  • 70 g poedersuiker

Bereiding

  1. Klop het eiwit op tot het een schuimige textuur krijgt. Voeg 1 snuifje zout toe en klop nog verder op hogere snelheid op.
  2. Voeg, zodra het eiwit stijf is, de suiker toe in vier keren. Blijf kloppen tot de suiker opgelost is en de meringue glanst.
  3. Voeg de gezeefde maizena en de azijn toe. Klop opnieuw tot je een homogene massa krijgt.
  4. Smeer met een spatel uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 20 tot 25 min in een oven op 175 ° C. Laat daarna afkoelen in de oven.
  5. Klop de room op en voeg de poedersuiker toe.
  6. Verdeel het mengsel over de rechthoekige meringue. Versier met frambozen en fijngehakte pistachenoten.
  7. Rol de meringue op, zet 40 min in de koelkast en dien dan op.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor