3 tips & tricks voor een heerlijke lentebrunch in de tuin

Geüpdatet op 26 april 2019 door ELLE Partner
3 tips & tricks voor een heerlijke lentebrunch in de tuin

The devil is in the detail. Op een lentedag brunchen in de tuin, in het gezelschap van je beste vrienden, is hoe dan ook iets om te koesteren. Maar met een smaakvol aangeklede tafel maak je het feest pas echt onvergetelijk.

Brunchen is het fijnst wanneer je buiten zit in de eerste zonnestralen. Maar het is niet omdat de tafel in open lucht staat, dat je die met minder zorg moet aankleden. Drie tips voor een openluchtbrunch met cachet.

1/

1. Kies een thema en bijpassende kleuren

Je tafelaankleding oogt een stuk harmonieuzer als je vertrekt vanuit een basisthema; vintage chique of eco glamour bijvoorbeeld. Pas je servies en decoratie aan dat thema aan. Wij kozen voor ‘poëtische nostalgie’ met een servies van aardewerk (Cosy & Trendy), glazen potten en karaffen in Mason Jar-stijl, en een tafelkleed van linnen. De blauwgroene nuances en de roze nuances sluiten mooi aan bij de poëtisch-nostalgische sfeer.

2/

2. Kleed de tafel aan met stijlvolle decoratie

Versgeplukte bloemen doen het altijd goed op tafel. Dat hoeven geen grote ruikers te zijn, een paar veldbloemen in een flesje hebben ook al een groot effect. Kaarsen, kandelaars en theelichthouders geven allure aan je tafel. Blijven je gasten natafelen tot het begint te schemeren, dan heb je meteen ook een stemmige buitenverlichting. Voeg nog een paar verrassende items toe die bij het thema passen. Let erop dat je accessoires uitkiest met verschillende hoogtes, zodat je tafel een boeiend reliëf krijgt.

3/

3. Zorg voor karafen met homemade ijsthee of vruchtensap

Een gezonde brunch kan niet zonder zelfgemaakt vruchtensap of icetea. Zet de drank klaar op tafel in mooie karaffen. De gasten kunnen zichzelf dan bedienen terwijl ze wachten op de eerste hapjes.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Cosy & Trendy – cosy-trendy.eu