Queen of hearts verjaardagscake

Geüpdatet op 2 April 2019 Druk het recept af door Commercieel team
  • 1 h
  • 30 mn
  • 12 personen
  • Difficult
Queen of hearts verjaardagscake

We deze cake met rozensmaak getest. Deze taart is niet alleen een streling voor de tong, maar ook voor het oog.

Ingrediënten

  • 400 g witte-chocoladeganache
  • 25 g gemalen amandelen
  • 2 el rozenwater
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 175 g zachte boter
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 2 eiwitten
  • ¼ tl wijnsteenzuur
  • ¼ tl zout
  • 125 ml rozenstroop
  • 125 g suiker
  • rode voedingskleurstof
  • 1 el rozenlikeur
  • 50 g zilveren kogeltjes
  • 50 g grofgehakte gekristalliseerde rozenblaadjes
  • blaadjes van 1 à 2 onbesproeide rode rozen
  • rode kaarsjes

Bereiding

  1.  Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed intussen 2 bakvormen met losse bodem van 18 cm diameter met bakpapier.
  2. Bereid de ganache: roer boter, suiker en kardemom in de mengkom met de platte menghaak op stand 4 tot een luchtige massa. Meng er een voor een de eieren onder en voeg telkens 1 eetlepel bloem toe.
  3. Voeg de rest van de bloem en amandelen toe, en meng kort. Roer er 1 à 2 eetlepels water onder tot het beslag makkelijk van een lepel afdruipt.
  4. Schep in de bakvormen en bak 25 à 30 minuten tot de cakes gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  5. Sprenkel het rozenwater over de cakes. Laat afkoelen en verwijder het bakpapier.
  6. Spreid de ganache uit over de ene cake en leg er de andere op. Duw licht aan.
  7. Maak het rozenglazuur: klop de eerste 3 ingrediënten in de mengkom met de draadgarde op stand 8 tot zachte pieken. Voeg geleidelijk aan rozenstroop, suiker en een paar druppels voedingskleurstof toe tot de meringue dik is. Spatel er de rozenlikeur onder en bestrijk de cake met de meringue. Maak daarbij pieken en krullen.
  8. Strooi de kogeltjes en rozenblaadjes over het glazuur. Laat opstijven en prik er kaarsjes in vlak voor het serveren.

Kan je ook niet wachten om aan de slag te gaan, ontdek hier het limited "Queen of hearts" - gamma van KitchenAid:

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met KitchenAid.
www.kitchenaid.be

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor