Plein Publiek opent de deuren in hartje Brussel

Gepubliceerd op 1 maart 2019 door Laura Stynen Foto’s: Willem Van Puyenbroeck
Plein Publiek opent de deuren in hartje Brussel

Na Antwerpen verovert Plein Publiek nu ook Brussel. Aan de voet van de Kunstberg opent de hipste serre van ons land vandaag de deuren.

1/

Plein Publiek BXL

In Antwerpen heropende Plein Publiek afgelopen herfst op Nieuw Zuid. Nu komt er een tweede vestiging bij in hartje Brussel. De serre werd er neergezet in het oude Dynastiepaleis, boven het centraal station en aan de voet van de Kunstberg.

Bij Plein Publiek kan je terecht voor tal van hippe evenementen: concerten, closet sales, kunsttentoonstellingen en dansavonden. Er is ook een bar en een restaurant, waar je op zondag eveneens terecht kan voor een brunch. Chef Gilles Melchior, bekend van Jong Keukengeweld, tovert er Vlaamse klassiekers op tafel in een hip jasje.

plein publiek brussel

2/

Expo Beyond Breugel

Met tal van evenementen eert Brussel dit jaar het 450 jaar overlijden van Pieter Breugel. En ook Plein Publiek BXL doet mee. Vanaf april kan je er terecht voor de expo 'Beyond Breugel', waar je op een totaal nieuwe manier kan kennis maken met het werk van de schilder. Kunst en technologie komen er samen om het werk van Breugel tot leven te brengen.

plein publiek brussel