Volta laat het knetteren in je bord

Gepubliceerd op 28 februari 2019 door ELLE Partner
Volta laat het knetteren in je bord

Gastronomisch tafelen, maar dan zonder de poespas die daar vaak mee gepaard gaat. In Gent kan dat zonder probleem. Volta is een van die restaurants waar een topkeuken samengaat met een streepje rock-‘n-roll.

Gent is een beetje als Iris Apfel, het New Yorkse mode-icoon dat op haar 97ste nog een modellencontract in de wacht wist te slepen: een respectabel aantal jaren op de teller maar nog altijd even stijlvol, en af en toe mag het eens knetteren. In die zin is Volta een echt Gents restaurant. Neem nu het gebouw waarin het restaurant is gevestigd, een voormalig omvormingsstation van Electrabel – de naam verwijst trouwens naar die functie. Met de hulp van Monumentenzorg werd het historische gebouw zorgvuldig gerestaureerd (de oorspronkelijke tegels werden zelfs speciaal in Madrid nagemaakt). Tegelijk hangt er een hedendaagse, kosmopolitische sfeer dankzij de gigantische luchter van keramist Jos Devriendt, de strakke garderobe van hout en de glazen wanden die de keuken scheiden van de zaal.

Rock-‘n-roll meets oosterse finesse

Wat op je bord ligt, is al even uniek. Chef-kok Anthony Snoeck, die Carcasse in Sint-Idesbald een Michelin-ster bezorgde en nu een thuismatch speelt in Gent, geeft klassieke gerechten een flinke scheut rock-‘n-roll en een snuifje oosterse finesse mee. ’s Middags kun je in Volta een lichte lunch bestellen (twee of vier gangen voor 29 en 49 euro), s’ avonds is het uitgebreid genieten met het Volt-, Watt- of Ampère-menu (72, 84 en 94 euro).

Kwetterende vogeltjes

High voltage, bar

 

Extra fijn is het hier op een warme zomerdag. Dan zit je buiten tussen het frisse groen en de kwetterende vogeltjes van het Groenevalleipark. Maar laat het niet aan je hart komen als het cats and dogs regent. Dan kun je op temperatuur komen in High Voltage, de sfeervolle bar die uitkijkt over het restaurant, terwijl je nipt aan een cocktail of exclusief wijntje geselecteerd door de huissommelier. Op zoek naar een plek om indruk te maken op je Tinderdate? Hier scoor je gegarandeerd!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Volta.
www.voltagent.be