Zo kook je zonder stress een heerlijk kerstdiner

Geüpdatet op 25 november 2019 door Maxine Detaellenaere
Zo kook je zonder stress een heerlijk kerstdiner

Heb je vrienden of familie uitgenodigd voor Kerstmis, maar heb je geen idee wat te maken of hoe eraan te beginnen? Maaltijdbezorgdienst Hello Fresh brengt een speciale kerstbox uit voor wie heerlijk én fool proof wil koken met kerst.

Het ELLE food-team ging zelf aan het kokkerellen en testte de kerstbox uit:

Wat zit er in de box?

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je nog vanalles in huis moet halen want bijna alle ingrediënten - behalve keuken basics zoals peper en zout - zitten in de box, tot zelfs theelichtjes en thee met koekjes toe.

Het menu:

Op het menu staat tartaar van gerookte zalm, romanesco-soep, kalkoenrollade met cranberrychutney en als dessert Eton mess. Ook zitten er jasmijn-thee en biscotti amaretti in de box voor na het diner.

Voordelen:

  • Je spaart een pak tijd uit aangezien je geen boodschappen hoeft te doen of recepten moet opzoeken.
  • De recepten zijn echt lekker en vinden het perfecte evenwicht tussen traditioneel en origineel (Hou zeker ook de receptkaarten bij, we maakten de tartaar en Eton mess ondertussen al opnieuw.)

Nadelen:

  • Er moet natuurlijk wel nog gekookt worden, dus je staat wel even in de keuken. Onze tip: laat je gasten meehelpen. Zet een classic kerst-playlist op, ontkurk een flesje wijn en geniet van de gezelligheid van samen koken. #bringonthechristmascheer

Meer info over de Hello Fresh kerstbox vind je op hellofresh.be