Weekendtip: cultuur galore tijdens Playground Festival

Gepubliceerd op 15 November 2018 door Tine
Weekendtip: cultuur galore tijdens Playground Festival

Van levende poppen in badkostuum tot vaag bekende personages uit de kunstgeschiedenis. Verwondering verzekerd tijdens de twaalfde editie van het kunstenfestival Playground in Leuven.

Neem dit weekend een frisse duik in het cultuurbad en dompel je kinderen onder in de fascinerende wereld van de podiumkunst. Van 15 tot 18 november brengen Stuk en M - Museum Leuven een best of cultuur voor groot en klein.

Playground Festival is een laagdrempelig live art festival dat de grenzen tussen podium en beeldende kunst laat vervagen. Op het programma: tal van Belgische premières, live optredens van internationale performers en indrukwekkende installaties. Onze tips voor een weekendje cultuur uit het vuistje.

Les Baigneurs

 

Weekendtip: cultuur galore tijdens Playground Festival - 1

Het Franse duo Clédat & Petitpierre liet zich inspireren door beroemde badgasten die je herkent uit de schilderijen van Picasso of Léger. Twee levensgrote poppen in een gestreept badpak doen wat normale strandgangers doen. Handdoekje uitspreiden, balletje gooien, tukje doen. Alles in slow motion en kinderlijk uitvergroot.

Gratis voorstelling op zaterdag 17/11 en in het kader van Kinderkunstendag op zondag 18/11 in M-Museum Leuven, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Have you rearranged the flowers 

playground buren
buren

De dames van Buren - een tweekoppig Gents collectief van visual artists/performance-kunstenaars - zweven een half uur lang tussen pop & art. Op de tonen van Béyonce vragen ze zich af we de toeschouwers van ons eigen bestaan geworden zijn. Is ons leven niet een grote reality show? Een hedendaagse reflectie op consumptie, eigendom, gender, herinnering en het verlangen om greep te krijgen op het beeld.

Voorstelling op donderdag 15/11 in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Les songes d'Antoine

Weekendtip: cultuur galore tijdens Playground Festival - 5
Clédat & Petitpierre

Clédat & Petitpierre nemen je mee op een hilarische reis door de kunstgeschiedenis. Bekijk de wereld door de ogen van Antoine, een mens-sculptuur die in een miniatuurlandschap woont en bezoek krijgt van bizarre personages die in de verte een belletje doen rinkelen. De woordeloze voorstelling is gemaakt op maat van kinderen, maar wordt minstens even fel gesmaakt door de ouders.

Voorstelling op zondag 18/11 in het kader van Kinderkunstendag op zondag 18/11 in STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Sluit je culturele uitstap in Leuven af met een koffie in deze hotspots.