Zo was het Disneyland Parijs Run Weekend!

Geüpdatet op 2 oktober 2019 door Kim Assaker en ELLE België
Zo was het Disneyland Parijs Run Weekend!

Afgelopen weekend nam het ELLE Team de Thalys naar Marne-la-Vallée om deel te nemen aan het Disneyland Parijs Run Weekend. Hoe dat verliep? We zullen je alles vertellen!

Van 19 tot 22 september 2019 namen we deel aan het Disneyland Paris Run Weekend, een sportweekend in een magische omgeving.

Op het programma: een parcours van 5 km op vrijdagavond voor de ene en een 10 km run op zaterdagochtend voor de andere. Helaas hadden we geen tijd om deel te nemen aan de zondagse halve marathon, maar die staat op onze bucketlist voor 2020.

Na 1u30 reizen met de Thalys vanuit Brussel-Zuid, kom je in het station van Marne-la-Vallée, direct aan de ingang van het park. Eerste werk: onze registratie valideren. Een paar weken geleden beloofden we dat we met onze Minnie-oortjes zouden rennen, maar zodra we arriveeren, kozen we voor een meer praktische outfit: een t-shirt met Disney-prinses. Hoe kunnen we hieraan weerstaan?!

disney marathon

Met tonnen motivatie vertrekken we door het park voor een 5 km lange route op vrijdagavond en nog eens 10 km op zaterdagochtend. De sfeer is te gek! Fantastische decoratie, gelukkige mensen, het is een ongelooflijke loopervaring. Er zijn deelnemers en toeschouwers van over de hele wereld en de run wordt live uitgezonden op grote schermen.

We zouden liegen moesten we zeggen dat de wekker om 5u45 de volgende dag geen pijn doet. Nog niet helemaal wakker slepen we onszelf naar de start. Alle sportievelingen verzamelen om 6u30 en de race begint om 7u. Vanaf de eerste stapjes is de sfeer zo ongelooflijk dat je de kou en het gebrek aan slaap onmiddellijk vergeet.

Het park is leeg, de zon is net opgekomen, we ontmoeten Disney-personages die ons toejuichen en het hele personeel moedigt ons van harte aan. Naast de twee parken doorkruisen we ook de achtergrond van het landschap door gebieden die onder normale omstandigheden volledig gesloten zijn voor het publiek.

Deze ervaring is zo geweldig dat de kilometers voorbij vliegen. Voor we er erg in hebben, staan we al aan de finish!

Het verdict? Een onvergetelijk weekend en dat we zo over willen doen! Het enige spijtige is dat we niet helemaal verkleed waren, dus we weten wat ons te doen staat volgend jaar!

We kijken er nu al naar uit om in mei deel te nemen aan de Disneyland Paris Princess Run en volgend jaar testen we de volledige uitdaging door deel te nemen aan alle weekendraces. Jij ook?

Onder ons gezegd, alleen al voor de medaille zouden we het helemaal opnieuw doen.

disneyland parijs marathon