Het Domaine du Chant d’Éole, een mix van wijn, gastronomie en onvergetelijke evenementen

Geüpdatet op 1 februari 2024 door ELLE Partner
Het Domaine du Chant d’Éole, een mix van wijn, gastronomie en onvergetelijke evenementen © Domaine du Chant d'Éole

Het Domaine du Chant d'Eole ligt in het hartje van België en strekt zich uit over 52 hectare in Quévy, ten zuiden van Bergen. Het domein is de grootste wijngaard van België en onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke producten en betoverende evenementen.

Het Domaine du Chant d'Eole is in 2010 ontstaan uit een partnerschap tussen een grote familie van Belgische landbouwers en een familie gerenommeerde Champagnewijnmakers. In oktober 2015 kwam het op de markt met op traditionele manier gemaakte mousserende wijnen. Vandaag bezit het domein een productiecapaciteit van bijna 300.000 flessen per jaar.

Er werden meer dan 470.000 wijnstokken geplant, voornamelijk Chardonnay. Zuidelijk georiënteerd en voornamelijk kalkhoudend, hebben de gronden, gelegen te midden van een windmolenpark, ideale eigenschappen voor drainage en irrigatie, wat gunstig is voor de productie van sprankelende wijnen.

De Eoliennes wijnstokken
© Domaine du Chant d'Éole

De cuvees van het domein worden gekenmerkt door hun mineraliteit en verfijnde bubbels. Het gamma, dat Brut Blanc de Blancs, Brut Rosé, Cuvée Réserve, Elixir Saint Georges en Eole Belgian Spritz omvat, weerspiegelt de constante zoektocht naar uitmuntendheid. Elegantie, finesse, frisheid, subtiliteit en evenwicht zijn de sleutelwoorden bij de ontwikkeling van elk van deze cuvees.

Om het creatieve proces beter te begrijpen, biedt het domein rondleidingen aan die bezoekers meenemen naar het hart van de geschiedenis van de wijngaard, van het planten tot het bottelen, met een degustatie na elke rondleiding.

Gastronomie op twee manieren

Als gastronomische toplocatie heeft het Domaine du Chant d'Eole vandaag twee restaurants. Gelegen in het hart van de wijngaarden biedt de Brasserie d'Eole een gezellige sfeer met een menu dat traditionele brasseriegerechten combineert met creatieve suggesties. Op het hoogste punt van de wijngaard bevindt zich l'Impératif d'Eole, het gastronomische restaurant van het domein, geleid door sterrenchef Benoit Neusy. Het restaurant bekoort met een uiterst verfijnde keuken, waar lokale en buitenlandse topproducten harmonieus samenkomen.

Betoverende events

Naast de wijn- en gastronomische activiteiten ontwikkelde het Domaine du Chant d'Eole ook een  derde pijler: de organisatie van evenementen.

De pijler omvat zowel de organisatie van op maat gemaakte evenementen voor het privépubliek (bruiloften en andere ceremonies) en het zakelijke publiek (seminars, gala-avonden, merklanceringen, enz.), als een activiteitenkalender voor het grote publiek, zoals sportbrunches, gastronomische afterworks, shows, concerten, tentoonstellingen, enz.

Het domein beschikt over een reeks zalen met flexibele opstellingen voor elk type evenement. Ze zijn niet alleen zeer functioneel, maar hebben ook allemaal een schilderachtig uitzicht over de wijngaarden en terrassen. Het doel is functionaliteit en uitzonderlijke ervaring te combineren.

Het Domaine beschikt over een reeks zalen met flexibele opstellingen voor elk type evenement. Ze zijn niet alleen zeer functioneel, maar bieden ook allemaal een schilderachtig uitzicht over de wijngaarden en terrassen. Het doel is functionaliteit en uitzonderlijke ervaring te combineren.

Het Domaine du Chant d'Eole is een landgoed dat leeft en waar graag geleefd wordt, en dat zijn belofte nakomt: een ongewone ervaring bieden.

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met het Domaine du Chant d'Éole.

Lees ook :

Weekendtip: bezoek de Affordable Art Fair in Brussel van 7 tem 11 februari

Zo kalmeer je een geïrriteerde keel op een natuurlijke manier

Maak kans op één van onze 5 duotickets voor de Affordable Art Fair in Brussel