Maart-kriebels? Bezoek deze must do’s in Antwerpen

Gepubliceerd op 14 maart 2024 door Sam Vandenbosch
Maart-kriebels? Bezoek deze must do’s in Antwerpen Bron: Unsplash

Regen of zonneschijn, deze hotspots en must do's in Antwerpen moét je nog bezoeken deze maand.

In maart is het steeds een verrassing of je je regenjas weer moet bovenhalen of de zon ons zegent met een eerste sipje van de zomer. Daarom delen we graag een must do lijstje voor alle weersomstandigheden in Antwerpen. Rain or shine, hier wil jij deze maand vertoeven in 't stad!

7 x maartse must do’s in Antwerpen

1. Naar de markt... voor cava

Bij de eerste zonnestralen is de Vogeltjesmarkt op het Theaterplein de place to be als bubbels en kroketjes tot jouw idee van een ideale zaterdag behoren. Een zwak voor tweedehandsboeken? Op het Panamarenkoplein vind je vanaf maart elke eerste zaterdag vintage schatten die op zoek zijn naar een tweede leven. Een beetje kuieren, neuzen in oude boeken en borrelen op de Letterenmarkt klinkt voor ons als de perfecte start van het weekend.

Bron: Unsplash

2. Vintage shop till we drop

Er is een nieuwe kringwinkel bijgekomen, en dat dan wel in de Statiestraat in Berchem. De nieuwe tweedehandswinkel opende pas eind februari maar net zoals bij zijn zusjes kan je er heerlijk boeken, muziek, meubels en meer scoren. Op slechts tien minuten lopen ronden wij onze schattenjacht in de gezellige buurt af met een bezoek aan 70s eet- en koffiehuisje Villegas.

Bron: Unsplash

Nog niet uitgeshopt? Verken dan ook de Kloosterstraat, ingepalmd door de beste antiquairs van Antwerpen, voor een heerlijke namiddag snuisteren op z'n zondags. Neem tussen het antiek-spotten door een koffiepauze bij Take 5minutes in Paris, waar je in hun verborgen tuinterras vanop schattige bistro stoeltjes heerlijk kan ontbijten. Niet veraf bots je ook op Funk voor de beste pastries in town.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bakkerij Funk (@bakkerijfunk)

3. Terras hoppen

Met wat geluk, genieten we deze maand van de eerste zonnestralen. Dan ken je dus maar beter de terrassen die het bezoeken waard zijn, van oude klassiekers tot nieuwe adressen. Zo heeft Pilar nog steeds het mooiste uitzicht op het KMSKA, en kan je ook deze lente aperitieven op het charmante hoekpandje van traiteur Cèpes voor de beste laid-back sfeer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cèpes (@cepesantwerp)

Ook bij Glou Glou in het opkomende Borgerhout pik je golden hour mee, in combinatie met een glas wijn en verrassende sharing bites.

Nog zo'n topadresje in Borgerhout is het trendy Flessengeluk, dat deze lente misschien wel onze favoriete hotspot belooft te worden. Met toegankelijke natuurwijnen en lokale bordjes afkomstig van Antwerpse stadsboeren, geniet je hier van hun prachtige felblauw-chroom interieur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonne Bouche (@bonnebouch3)

De Marnixplaats fungeert ook deze zomer weer als de Antwerpse place m’as-tu vu, waar alle hippe vogels neerdalen op een van de vele terrasjes. Vitrine of Baron beloven als vanouds een spontaan ‘we-blijven-nog-even-plakken’ avondje, al zal je ons zeker en vast ook spotten bij coole nieuwkomer Ruby.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RUBY. (@rubyantwerp)

Toch wat regen in het verschiet? Schuif dan aan bij de toog van Quite Frankly, het nieuwe 'classic American diner' concept in hartje Antwerpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quite Frankly (@quitefranklyantwerpen)

4. Filmische datenight

Zin in zo een avond die je alleen maar lijkt te kennen uit romantische films? Wel, die droom wordt op 27 maart realiteit bij boetiekhotel FRANQ. Je datenight start met een live piano concert van Johan Famaey in de imposante lobby van het oude bankgebouw, gecombineerd met amuses en een glaasje champagne. Nadien word je naar je tafel begeleid om te proeven van een een gastronomisch 4-gangen diner door Michelinchef Tim Meuleneire.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel FRANQ (@franq_hotel)

5. Boozy brunch

De befaamde Boozy Brunch van het hippe Yust hotel garandeert de perfecte remedie voor een vrijdagavondkater - Beats, Brunch en Bloody Marys. Verzamel je vrienden en begin het weekend op de juiste manier, met goede muziek, bottomless mimosas en een killer brunchbuffet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YUST (@yust.housing)

6. Grafische meesters aan het werk

Grafixx, hét festival rond grafische kunsten, brengt op 25 maart verschillende sprekers uit het werkveld samen op het podium van De Studio. Een avond waarop talentvolle drukkers, uitgevers en kunstenaars hun passie voor grafische drukkunst delen, toelichten waarom bepaalde technieken hen zo prikkelen en ze hun meest opmerkelijke projecten in houtsnede, letterpress of CMYK voorstellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GRAFIXX festival & more (@grafixxfest)

7. Dansen maar

Op 31 maart trekt collectief Geheimzinnig naar De Studio voor alweer hun derde clubnacht van het jaar. Voor deze feestelijke zondag cureerden ze een Antwerp all-star lineup en nodigen ze disco queen Bibi Seck, vinyl junkie Samseveria en hun eigen Geheimzinnig Soundsystem uit. Ohja, de dag nadien is een officiële feestdag, geen excuses dus!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Geheimzinnig (@geheimzinnigdoen)