Agenda: drie leuke uitstapjes om te doen dit weekend

Geüpdatet op 16 oktober 2019 door Lore Ginneberge
Agenda: drie leuke uitstapjes om te doen dit weekend Foto: Instagram @pupplants.shop

Het einde van de zomermaanden staat niet gelijk aan de afloop van leuke uitstapjes, in tegendeel! Dit weekend staat er heel wat op het programma in Brussel en Vlaanderen.

1. Het Factory X foto-event in Brussel

Factory X by FUJIFILM organiseert een groots evenement voor amateurs en professionele fotografen rond het thema “Big in Japan”. Factory X vindt plaats in Kanal, het meest fotogenieke museum van Brussel. De toegang is gratis en je kan zelf je programma samenstellen. Zo zijn er interactieve workshops en lezingen, maar is er ook leuke animatie voorzien. Gastsprekers zijn onder meer Carl De Keyser en Anne-Catherine, die je alles vertelt over interieurfotografie. Bij de demo's kan je bijvoorbeeld Nanja Massy verwachten, die advies geeft over fotografie en make-up. Of wat dacht je van een foodstyling workshop?

fotografie workshop uitstapjes weekend brussel

Factory X vindt plaats op 20 oktober van 9u30 tot 18 in Kanal, Akenkaai, 1000 Brussel

2. Plezante & Uitzonderlijke Planten in Leuven

Nood aan een nieuw plantje? De rondreizende pop-up PUP (Plezante & Uitzonderlijke Planten) strijkt dit weekend neer in Leuven. Verwacht je aan een heleboel groene kamerplanten, al kunnen sommigen zelfs roze of geel kleuren. Het aanbod is ontzettend gevarieerd en komt recht van de kwekers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PUP Plants (@pupplants.shop) op

Bezoek de pop-up PUP (Plezante & Uitzonderlijke Planten) van 18 tot en met 20 oktober in Hal 5, Diestsesteenweg 104, 3010 Leuven

3. The Great Bruges Marathon in Brugge

Trek je loopschoenen aan en zak af naar Brugge voor een heuse marathon door het historisch centrum. Nog niet helemaal klaargestoomd voor deze sportieve onderneming? Er staat ook een halve marathon en een family walk op het programma, geen excuses dus! Om je extra te motiveren wacht je bij de finish een foodmarket op en zullen er acties zijn in verschillende winkels.

https://instagram.com/p/BYV5citlLNF/

De marathon vindt plaats op 20 oktober in Brugge en start om 10u.