5 heerlijke antigrieprecepten om de herfst door te komen

Geüpdatet op 22 October 2018 door Isabelle Vander Heyde
5 heerlijke antigrieprecepten om de herfst door te komen

De nazomer kon niet blijven duren en de herfst doet eindelijk haar intrede. Geen zin in de grieperige toestanden die traditioneel gepaard gaan met vallende bladeren en felle rukwinden? Deze gevarieerde en gezonde recepten wapenen je tegen die beruchte herfstdip.

Foodbox specialist Marley Spoon pakt dit najaar uit met een hoop gezonde herfstrecepten om je tegen de griep en andere vervelende kwaaltjes te beschermen. In november biedt het elke week een nieuw recept aan op marleyspoon.be, wij kregen alvast een voorproefje. Recepten op basis van gember (dat ontstekingsremmend werkt) of tijm (dat bacteriedodend is) geven je immuunsysteem een welkome boost, je ontdekt ze hier:

(Psst: geen zin om zelf naar de supermarkt te gaan? Laat via marleyspoon.be lekker alles thuis bezorgen!)

 

Quinoa tofu bowl met broccoli en een pittige pinda-gemberdressing Quinoa tofu bowl met broccoli en een pittige pinda-gemberdressing Deze goddelijke bowl helpt je zó de koude winterdagen door. Hij barst namelijk van ingrediënten die jouw weerstand ondersteunen. Quinoa is rijk aan vezels en eiwitten en de broccoli is één van de beste plantaardige bronnen van calcium! Je topt de bowl met krokante tofu en een saus op basis van de citroengras-pindakaas van de Pindakaaswinkel. Lees meer
Malse curry kippendijtjes met bloemkool en gember-tahinsaus Malse curry kippendijtjes met bloemkool en gember-tahinsaus Deze te gekke mix van kleuren en texturen lijkt een vreemde eend in de bijt, maar na één hap ben je vast om. Je hoeft de bloemkool alleen maar even grof te hakken en dan rooster je hem met de bonen en specerijen in de oven. De waanzinnige saus van geraspte gember en tahin draai je zó in elkaar. Zowel de gember als tahin bevatten weerstandversterkende stoffen; extra mooi meegenomen! Lees meer
Licht gekarameliseerde kip met gestoofde paksoi en sushirijst Licht gekarameliseerde kip met gestoofde paksoi en sushirijst Hoe kun je een kippetje nog lekkerder maken? Juist, door hem te glaceren! Door de kip tijdens het bakken zo min mogelijk te bewegen blijft het vlees ook mals. Daarnaast mikken we flink wat smaakmakers in de pan die een weerstandsverhogende werking hebben: gember, knoflook en bosui. Zo ben je zeker gewapend tegen een koudje! Lees meer
Gevulde linzen-pompoensoep met komijn, kurkuma en limoenolie Gevulde linzen-pompoensoep met komijn, kurkuma en limoenolie Kurkuma heeft niet voor niets de bijnaam geelwortel; ze verleent menig Indiaas gerecht een prachtige kleur. Bovendien bevat dit wonderworteltje curcumine, een ontstekingsremmende stof. Logisch dus dat de wortel in oude culturen als natuurlijk medicijn werd gebruikt. Probeer hem in poedervorm in dit recept voor de ultieme antigriepsoep. Lees meer
Zoete aardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten Zoete aardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten De geurige gemberwortel bevat diverse voedingsstoffen, die helpen bij het bestrijden van een verkoudheid en het versterken van je immuunsysteem. Geen wonder dus dat de culinaire én medische wereld fan is! Je verwerkt hem in deze verwarmende kokossoep, getopt met cashewnoten. Ideaal voor een koude winterdag! Lees meer