5 gezonde antigriep recepten om de kou door te komen

Geüpdatet op 10 januari 2024 door Elle Eten
5 gezonde antigriep recepten om de kou door te komen

Geen zin in de snotterige toestanden die traditioneel gepaard gaan met vallende bladeren en felle rukwinden? Deze gevarieerde en gezonde antigriep recepten wapenen je tegen die beruchte wintetrdip.

5 ingrediënten die je gezondheid op een natuurlijke manier boosten

Herfst en winter zijn de seizoenen waarin velen van ons gevoeliger zijn voor verkoudheden en griep. Gelukkig zijn er tal van ingrediënten, kruiden en specerijen die je kunt verwerken in je dagelijkse recepten om je immuunsysteem een opkikker te geven. Hier zijn vijf van mijn favorieten:

  1. Gember: Deze pittige wortel is niet alleen een geweldige smaakmaker, maar ook een krachtige antioxidant. Het kan helpen bij het bestrijden van ontstekingen en je immuunsysteem een boost geven. Probeer gemberthee of voeg verse gember toe aan soepen en roerbakgerechten.
  2. Kurkuma: Deze gele specerij bevat curcumine, een ontstekingsremmend middel. Je kunt kurkuma toevoegen aan curry's, soepen of zelfs smoothies. Het wordt beter opgenomen als je het combineert met een snufje zwarte peper.
  3. Kaneel: Behalve dat het je gerechten een zoet en verwarmend aroma geeft, heeft kaneel ook antibacteriële en antivirale eigenschappen. Het is een fijne toevoeging aan havermout, warme dranken en winterse desserts.
  4. Knoflook: Dit is een echte krachtpatser als het gaat om het versterken van het immuunsysteem. Het bevat allicine, een stof die antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft. Knoflook is veelzijdig en kan worden toegevoegd aan vrijwel elk hartig gerecht.
  5. Spinazie: Rijk aan vitamine C en andere antioxidanten, is spinazie een perfecte keuze voor een natuurlijke gezondheidsboost. Probeer het rauw in salades, of licht gesauteerd met een beetje olijfolie en knoflook.

5 antigriep recepten

Foodbox specialist Marley Spoon pakt dit najaar uit met een hoop gezonde recepten om je tegen de griep en andere vervelende kwaaltjes te beschermen. Pittige recepten op basis van gember of een gezond gerecht boordevol groenten geven je immuunsysteem een welkome boost, je ontdekt ze hier:

Quinoa tofu bowl met broccoli en een pittige pinda-gemberdressing Quinoa tofu bowl met broccoli en een pittige pinda-gemberdressing Deze goddelijke bowl helpt je zó de koude winterdagen door. Hij barst namelijk van ingrediënten die jouw weerstand ondersteunen. Quinoa is rijk aan vezels en eiwitten en de broccoli is één van de beste plantaardige bronnen van calcium! Je topt de bowl met krokante tofu en een saus op basis van de citroengras-pindakaas van de Pindakaaswinkel. Lees meer
Malse curry kippendijtjes met bloemkool en gember-tahinsaus Malse curry kippendijtjes met bloemkool en gember-tahinsaus Deze te gekke mix van kleuren en texturen lijkt een vreemde eend in de bijt, maar na één hap ben je vast om. Je hoeft de bloemkool alleen maar even grof te hakken en dan rooster je hem met de bonen en specerijen in de oven. De waanzinnige saus van geraspte gember en tahin draai je zó in elkaar. Zowel de gember als tahin bevatten weerstandversterkende stoffen; extra mooi meegenomen! Lees meer
Licht gekarameliseerde kip met gestoofde paksoi en sushirijst Licht gekarameliseerde kip met gestoofde paksoi en sushirijst Hoe kun je een kippetje nog lekkerder maken? Juist, door hem te glaceren! Door de kip tijdens het bakken zo min mogelijk te bewegen blijft het vlees ook mals. Daarnaast mikken we flink wat smaakmakers in de pan die een weerstandsverhogende werking hebben: gember, knoflook en bosui. Zo ben je zeker gewapend tegen een koudje! Lees meer
Gevulde linzen-pompoensoep met komijn, kurkuma en limoenolie Gevulde linzen-pompoensoep met komijn, kurkuma en limoenolie Kurkuma heeft niet voor niets de bijnaam geelwortel; ze verleent menig Indiaas gerecht een prachtige kleur. Bovendien bevat dit wonderworteltje curcumine, een ontstekingsremmende stof. Logisch dus dat de wortel in oude culturen als natuurlijk medicijn werd gebruikt. Probeer hem in poedervorm in dit recept voor de ultieme antigriepsoep. Lees meer
Zoete aardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten Zoete aardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten De geurige gemberwortel bevat diverse voedingsstoffen, die helpen bij het bestrijden van een verkoudheid en het versterken van je immuunsysteem. Geen wonder dus dat de culinaire én medische wereld fan is! Je verwerkt hem in deze verwarmende kokossoep, getopt met cashewnoten. Ideaal voor een koude winterdag! Lees meer