Malse curry kippendijtjes met bloemkool en gember-tahinsaus

Geüpdatet op 23 October 2018 Druk het recept af door Isabelle Vander Heyde
  • Lunch/Diner
  • 40 mn
  • 2 porties
  • Medium
Malse curry kippendijtjes met bloemkool en gember-tahinsaus

Deze te gekke mix van kleuren en texturen lijkt een vreemde eend in de bijt, maar na één hap ben je vast om. Je hoeft de bloemkool alleen maar even grof te hakken en dan rooster je hem met de bonen en specerijen in de oven. De waanzinnige saus van geraspte gember en tahin draai je zó in elkaar. Zowel de gember als tahin bevatten weerstandversterkende stoffen; extra mooi meegenomen!

Ingrediënten

  • 5g verse gladde peterselie
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 1 bloemkool
  • 1 stukje verse gember
  • 1 zakje tahin
  • 1 blik borlotti bonen
  • bruine rozijnen
  • 1 portie kippendijfilets
  • 5g madras curypoeder

Bereiding

1. Bloemkool voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in vieren en dan in 1cm dikke plakken. Maak je geen zorgen als er stukken afvallen, die kun je ook meeroosteren. Leg dan alle bloemkool op de bakplaat.

2. Bonen toevoegen

Giet de bonen in een zeef af en spoel ze schoon. Laat goed uitlekken en verdeel ze ook over de bakplaat.

3. Groenten en kip roosteren

Plaats de kippendijfilets bovenop de groenten en bestrooi met het madras currypoeder, zout en peper en besprenkel met 1-2el olijfolie. Schep een paar keer goed om en bak in het bovenste deel van de oven 20-30min totdat de kip en groenten gaar zijn. Voeg halverwege de rozijnen en pijnboompitten toe en schep nog eens om.

4. Gember raspen

Schil en rasp intussen 1tl van de gember. Gebruik een lepeltje om de gember te schillen; zo kom je gemakkelijk bij alle hoekjes.

5. Saus maken

Meng de geraspte gember en tahin met 1- 2el water in een kommetje. Voeg dan geleidelijk meer eetlepels water toe terwijl je goed blijft roeren. Het lijkt er in het begin op alsof de saus splitst, maar door te roeren wordt de saus weer een geheel. De saus moet glad en lopend zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout.

6. Peterselie hakken

Hak de peterselie zonder hardere steeltjes grof. Neem de bakplaat uit de oven en snijd de kippendijfilets in 1-2cm brede plakken. Schep de bloemkool-bonen op de borden en verdeel de kip erover. Besprenkel met de gember-tahinsaus en bestrooi met de peterselie.

(Geen zin om zelf boodschappen te doen? Surf naar Marleyspoon en laat ze lekker aan huis leveren.)

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor