5 handige tips waarmee je je ochtendroutine halveert

Geüpdatet op 21 april 2022 door Maxine Detaellenaere
5 handige tips waarmee je je ochtendroutine halveert

Ontbreekt het je ook altijd aan tijd 's ochtends waardoor je halsoverkop richting kantoor spurt en de hele dag gestresst loopt? Je bent niet de enige. Met deze vijf slimme trucs bespaar je heel wat tijd waardoor je lekker zen de dag kan starten.

1/

Kook tweemaal per week op voorhand

Wanneer je na een lange dag 's avonds thuiskomt, kan het soms lastig zijn om nog boodschappen te doen en achter het fornuis te staan. Probeer daarom in het weekend zo veel mogelijk je boodschappen in te slaan voor de komende week. Doe zoals Cameron Diaz en meal prep op zondag. Maak soep, kook granen zoals rijst of quinoa voor de volgende dagen en snijd je groentes al. Zet enkele porties in de diepvriezer die je tijdens de week ontdooit.

stress, ochtend, routine, tips

2/

Maak je ontbijt ’s avonds klaar

Ook al is ontbijt volgens velen de belangrijkste maaltijd van de dag, toch wordt deze maaltijd heel vaak overgeslagen wegens tijdsgebrek. Met als gevolg dat je tijdens de ochtend je minder goed kan concentreren en snel honger krijgt, waardoor ongezonde snacks er plots extra verleidelijk uitzien. Een oplossing is 's avonds  je ontbijt al klaarmaken. Gerechtjes zoals overnight oats - havervlokken die je een nacht laat weken in melk - een groene smoothie of gezonde pannenkoekjes zijn in een handomdraai klaar en kan je de avond ervoor al bereiden.

stress, ochtend, routine, tips

3/

Kies je outfit de avond ervoor

Deze wist je vast al, maar het maakt echt wel een wereld van verschil als je 's avonds al je outfit uitkiest en klaarlegt. Geen stress meer net voor je de deur uitgaat omdat je je witte bloes nergens kan vinden of omdat je op het moment zelf niet weet wat aangetrokken. Een tip die hierbij aanleunt is je kleerkast beperken tot de kledingstukken die je het vaakst draagt. Je andere kledij voor tijdens het weekend of tijdens speciale gelegenheden kan je op een andere plaats opbergen. Zo houd je je kleerkast een pak overzichtelijker en vind je 's ochtends sneller wat je zoekt.

stress, ochtend, routine, tips

4/

Doe één ding tegelijk

Heel wat mensen gaan een prat op dat ze een kei zijn in het multitasken, maar eigenlijk is dit verre van efficiënt. Wanneer je probeert meerdere dingen tegelijk te doen, zorgt dat er vaak voor dat je je taken niet grondig uitvoert en bovendien bezorg je jezelf extra stress. Wanneer je je op één taak focust, maak je deze sneller af en kan je vlugger beginnen aan een volgende. Loop dus 's ochtends niet al tandenpoetsend je werktas te maken, maar doe alles na elkaar in plaats van tegelijk.

stress, ochtend, routine, tips

5/

Work out online

In theorie klinkt het fantastisch, voor je de dag op kantoor begint helemaal je batterijen opladen met een lesje power yoga of body pump, maar wie heeft er nu de tijd om 's ochtends in de gym te raken? Een handige oplossing hiervoor zijn online lessen. Op Youtube vind je een overaanbod aan pilates- en yogalessen. Ook bieden heel wat fitnessgoeroes abonnementen aan op online lessen. Zo krijg je wel je beweging, maar bespaar je een pak tijd.

stress, ochtend, routine, tips

Pssst... lees ook over de ochtendroutine van succesvolle modevrouwen zoals Victoria Beckham, Isabel Marant en Miranda Kerr.