10 online workouts om je dag mee te starten

Geüpdatet op 30 december 2016 door Isabelle
10 online workouts om je dag mee te starten

Wist je dat de ochtend, nog voor het ontbijt, het beste moment is om te sporten? Je verbrandt er extra veel calorieën door en krijgt een krachtige energieboost voor de dag. 

Probleem: het is koud daarbuiten en je staat niet langer op met een stralend zonnetje. Opstaan in het donker is moeilijk -echt, we begrijpen je!- en de drempel om de sportschool in te duiken ligt torenhoog. Dan maar thuis trainen! We selecteerden tien workout routines die je online kan volgen en maximum een half uurtje van je tijd in beslag nemen. Je wordt er helemaal wakker van én krijgt er een strak lijf bovenop. Onze uitdaging: test ze allemaal na elkaar uit, tien dagen aan een stuk:

(Ontdek hier onze motivatietips om 's morgens te sporten!)

1/
1.Ballet Beautiful - ballet workout 

Wat? Voormalige ballerina Mary Helen Bowers ontwikkelde het zachte Ballet Beautiful programma op basis basic dansbewegingen. Ze is de vrouw die Natalie Portman klaarstoomde voor Black Swan en verschillende Victoria's Secret engeltjes, Doutzen Kroes op kop, in topvorm weet te houden.

Duur? 15/20 minuten

Voor wie? Aanhangers van de barre workout. Het go to adres voor wie lange, slanke spieren wil kweken!

Intensiteit? Je spieren krijgen een pittige workout, maar je zal niet als een beest gaan zweten.

Leuk extraatje: Je mag een balletoutfit kopen!

2/

2. Autumn Calabrese - Krachttraining en Cardio

Wat? Celebrity trainer Autumn Calabrese gebruikt gewichten om haar beroemde klanten in een recordtijd fit te maken. Verwacht je aan een pittige workout die de calorieën genadeloos verpulvert.

Duur? 15 minuten.

Voor wie? Wil je heel snel afvallen? Voer deze routine twee weken lang dagelijks uit in combinatie met een gezond dieet en je zal heel snel resultaten zien!

Intensiteit? Zweten zal je!

3/

3. Afrifitness - full body dance workouts 

Wat? Energieke dansroutines, gebaseerd op Afrikaanse dansen, die je helemaal wakker schudden en en dansant ook nog eens stevig calorieën verbranden. Je kan kiezen voor een full body workout of specifiek op been-, bil-, buik- of armspieren werken.

Duur? 20 minuten

Voor wie? Sporters die snel verveeld raken door klassieke oefeningen, maar toch elke ochtend willen trainen.

Intensiteit: afhankelijk van hoe toegewijd je bent een zachte, of juist extreem uitputtende workout.

4/

4. Blogilates - Pilates

Wat? Fitness gourou Casey Ho maakt er haar missie van je te bekeren tot het Pilatesdom. Haar video's bestaan uit pittige workouts die je heel gericht je probleemzones aanspreken. De binnenkant van je benen, je bovenarmen of een hangbuikje: je noemt het probleem, Casey heeft een oplossing! De plié squat serie is verslavend, je bent gewaarschuwd...

Duur? Tussen 5 en 15 minuten.

Voor wie? Vrouwen die weinig tijd hebben 's morgens.

Intensiteit: dit zijn reeksen die je misschien niet doen zweten, maar je spieren wel genadeloos doen branden.

5/

5. Victoria's Secret Model Workouts - functional training 

Wat? De naam zegt het zelf: dit zijn de oefeningen die lingeriemodellen van hun stalen buiskpieren en perfecte ronde billen voorzien. Miranda's billen, Candices buik of Adriana's benen: jij kiest welk model je zelf wil zijn.

Duur? Reken een twintigtal minuten per reeks.

Voor wie? Je zal hier niet meteen vet mee verbranden, wel stevige spieren kweken en/of je bestaande lijntje goed onderhouden.

Intensiteit? Dit is best wel intens, maar het goede nieuws is dat je meteen wakker bent!

6/

6. Yoga With Adrienne - Yoga 

Wat? Maak kennis met de meest succesvolle yoga expert van Youtube. Adrienne begeleidt je doorheen verschillende yoga practices: van beginner tutorials tot slopende Vinyasa sessies, en dat drie kwartier lang! Je kan kiezen voor fatburning of een routine kiezen die is afgestemd op verschillende gemoedstoestanden: er is een tutorial tegen de winter blues, eentje tegen katers, eentje voor als je ziek bent, er is zelfs een les die je vanachter je bureautje kan verrichten!

Duur? Reken toch veertig minuten per les.

Voor wie? Heeft je mind 's morgens net zo veel training nodig als je body? Dan is dit je nieuwe favoriete Youtubekanaal!

Intensiteit? Geen zweet, geen puffen, wel lange, ontspannende ademhalingen, mmmmmmmm....

7/

7. Kayla Itsines - Beach Body Guide 

Wat? Kaye Itsines behoeft geen introductie meer. De Australische fitness koningin leverde reeds duizenden vrouwen een jaloersmakend bikinilijf op in 12 weken tijd. Officieel moet je haar DVD's kopen, maar op Youtube delen heel wat trouwe volgelingen hun versie van de reeksen: kopiëren maar!

Duur? Een half uur per set.

Voor wie? Voor wie niet bang is van een uitdaging en bereid is 12 weken lang élke dag een half uurtje vroeger op te staan en een liter of tien te zweten.

Intensiteit? We zeiden het al: zweet. En brandende spieren. En spierpijn. En een prachtig bikinilijf aan het einde van de rit!

8/

8. Tone It Up - functional training, yoga, cardio, pilates,...

Wat? De Amerikaanse Karena en Katrina schoppen je met de glimlach in topvorm en combineren daarvoor oefeningen uit tal van verschillende disciplines. Met hun Daily Workout reeks beloven ze topresultaten op 31 dagen tijd -pas op: je moet de reeksen dan wel combineren met minstens één pittige loopsessie per week.

Duur? 15 minuten per reeks.

Voor wie? Voor wie 's morgens een stralende glimlach kan gebruiken!

Intensiteit? Dat hangt af van de workout die je kiest. Je kan een rustige yoga sessie volgen of een stevige training met dumbells.

9/

9. FitnessBlender - Cardio HIIT workout

Wat? Geen franjes, gewoon een no nonsens kanaal met krachtige workouts. Vooral de combinatie van HIIT met een sterke opwarming en cool down is deugddoend in de vroege ochtend.

Duur? Afhankelijk van de routine die je kiest, tussen 10 en 40 minuten.

Voor wie? Voor iedereen die haar ochtendworkout serieus neemt en bereid is hier uitgebreid de tijd voor te nemen.

Intensiteit? Opnieuw: dit hangt af van de gekozen routine. Luilekker stretchen op een matje zit er wel niet in.

10/

10. Saskia's Dansschool - Dance Workout 

Wat? Heerlijk energieke dansroutines die je hele lijf wakker schudden.

Duur? Eén routine duurt telkens één song lang, je kan er zoveel aaneenrijgen als je zelf wil.

Voor wie? Voor wie zorgeloos wil trainen 's morgens en zich geen zorgen wil maken over de juiste uitvoering van een squat of yogagroet.

Intensiteit? Dit hangt af van je eigen inzet en de hoeveelheid songs die je na elkaar afspeelt.