6 tips om ’s morgens te sporten

Geüpdatet op 17 januari 2019 door Elise
6 tips om ’s morgens te sporten

Joggen om 7 uur 's morgens? Jij loopt nog liever naar de maan.Toch heeft sporten in de vroegte ook zijn charmes én een pak voordelen. Zes tips om een ochtendsporter te worden:

Doorwinterde ochtendzwemmers, -joggers, -fietsers zijn het erover eens: niets beter om de dag mee te beginnen dan met een intensieve sportsessie. Slaperig sporten heeft als voordeel dat je hersenen nog niet goed beseffen wat je eigenlijk aan het doen bent... Grapje! De voordelen van 's ochtends sporten zijn eindeloos: je focus is groter, je verbrandt meer calorieën én je hebt 's avonds tijd voor andere dingen.

447a34b99579d24011730c5d70897bc1

#1. Prep je sporttas

Leg 's avonds je sportoutfit klaar én je werk- of schooluniform. Om zes uur 's ochtends op zoek moeten naar je sportbroekje kan al genoeg reden zijn om je nog eens om te draaien. Zorg dus dat je sportkleding klaarligt, zodat je die als het ware in je slaap kan aantrekken.

1/

#2. Kruip op tijd onder de wol

Gemiddeld heeft ieder mens tussen de zes en negen uur slaap nodig. Vroeger opstaan betekent dus vroeger slapen, want je moet die verloren slaap ergens vandaag halen... Het is dus verstandig om daags voor je morning workout op tijd naar bed te gaan.

df4fd13de822bf706a93b21adb079419

#3. Licht aan, muziek aan. 

Veel moeite met vroeg opstaan? Laat dan je gordijnen 's nachts een stukje open staan of schat een wake-up light wekker aan. Zo went je lichaam alvast aan het daglicht en zul je makkelijker ontwaken. Een goede playlist doet ook wonderen om je uit je bed te heisen.

2/

#4. Som de voordelen op

Sporten zoals hardlopen in de ochtend zorgen er voor dat je hersenen wakker worden en je geest even helemaal leeg is. Beeld je het post-workout gevoel in en motiveer jezelf met de gedachte "daarna ben je er vanaf". Bovendien heb je een zorgeloze avond relaxen in het vooruitzicht.

LEES OOK: how to: motivatie om te sporten

breakfastcereal

#5. Bereid je pre- en postworkout snack grondig voor.

Iets lekkers om te eten na de inspanning kan als een extra beloning aanvoelen. Je weet wat er op je te wachten staat als je klaar bent met sporten. Extra motivatie!

LEES OOK: Dit is de juiste voeding voor en na het sporten

3/

#6. Zoek een sportmaatje

istock_000073983491_medium-645x430

Na enige tijd fanatiek de ene ochtend na de andere te hebben gesport, krijg je hoe dan ook last van een dipje. Plots merk je dat je al een week (of drie) hebt overgeslagen. De drempel om de draad opnieuw op te nemen wordt alsmaar hoger... De oplossing? Een sport buddy!  Zoek iemand op de sportschool of haal een vriendin over om samen te gaan hardlopen. De drang om te annuleren is meteen een stuk kleiner!