Pak je stress aan voor een betere nachtrust !

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Pak je stress aan voor een betere nachtrust !

Te veel werk, racen tegen de klok om werk en gezin te combineren, elke dag file … Er zijn wel duizend en een redenen waarom we met z’n allen stress hebben. Als die stress echter de overhand neemt, dan merken we dat vaak in de eerste plaats aan onze nachtrust: we slapen slecht en recupereren onvoldoende.

Kader --- Top drie van de gevolgen van stress:

  • 54% slaapproblemen.
  • 40% invloed op het gedrag (nervositeit enz.).
  • 26% weerslag op het gezin of de relatie.

1/

Wie meer beweegt, slaapt beter!

Er is meer nodig dan medicijnen alleen om stress te bestrijden! Om je stress de baas te blijven moet je ook je levenswijze aanpakken. We geven je alvast enkele nuttige tips:

  • Meer bewegen is een van de meest doeltreffende manieren om je stress te verminderen en beter te slapen.
  • Bepaalde vormen van cognitieve gedragstherapie kunnen aangewezen zijn bij stressmanagement.
  • Dat kan prima aangevuld worden met een aantal andere methodes, zoals relaxatie, yoga, sofrologie, benaderingen die focussen op gedrag of cognitie enz.
  • Maar je moet vooral je gewoontes veranderen: zorg voor een gezonde en evenwichtige voeding, slaap voldoende, beperk je alcoholverbruik, beperk je schermgebruik enz.

Stress aanpakken met homeopathie

“Het grote voordeel is dat homeopathie de persoon in zijn geheel bekijkt en op zoek gaat naar de medicijnen waar hij of zij baat bij heeft voor alle aspecten van zijn of haar leven, dus ook op het vlak van stress. Een homeopathische arts volgt je gezondheid mee op en tracht moeilijk te beheersen stress- of angstreacties samen met jou te begrijpen en te voorkomen”, legt dr. Ingrid Theunissen uit. “Sommige medicijnen verlichten geestelijke en lichamelijke vermoeidheid, terwijl andere de concentratie of het emotionele evenwicht verbeteren, of stress en hartkloppingen tegengaan. Homeopathie pakt slaapstoornissen op een zachtere manier aan dan slaapmiddelen, en zonder de minste bijwerkingen, zelfs voor zwangere vrouwen.”

---Homeopathie is een 100% veilige en doeltreffende oplossing voor de behandeling van angst en stress, zonder risico op gewenning. Vraag raad aan je apotheker---

2/

Opnieuw in evenwicht met Sedatif PC®.

Last van aanhoudende stress? Ga naar je apotheker! Gelsemium 9 CH is een homeopathisch middel dat tijdelijke stress verlicht. Stresserende gebeurtenis? Neem de avond voordien en de ochtend zelf een dosis Gelsemium 9 CH in, gevolgd door vijf korrels om de twee uur. Ignatia 9CH vermindert angst en emotionaliteit.

Dankzij zijn specifieke formule van homeopathische middelen werkt SEDATIF PC  in op het geheel van lichamelijke en mentale stresssymptomen (slaapstoornissen, prikkelbaarheid, knoop in de maag, moedeloosheid …). 85% van de personen die het medicijn hebben gebruikt, vindt het doeltreffend en volgens 73% werkt het al vanaf de eerste dag!