Deze series verdwijnen binnenkort van Netflix

Gepubliceerd op 23 september 2023 door Lisa Aelvoet
Deze series verdwijnen binnenkort van Netflix Spike

Met de komst van de herfst, moeten we helaas vaarwel zeggen tegen heel wat Netflix series. Binnenkort zullen een aantal parels niet langer te zien zijn op het streamingplatform.

Gossip girl mag dan wel terug zijn van weggeweest, een aantal andere series verdwijnen binnenkort onherroepelijk (of misschien ook niet - want met Netflix weet je nooit), van het platform. Grijp dus nog snel je kans!

The Killing

The-Killing-Netflix-series
Plazilla

Wat? Deze bloedstollende misdaadserie over de eigenzinnige inspecteur Sarah Lund die alles in de strijd gooit om moordzaken op te lossen houd je gegarandeerd op het puntje van je stoel.

Waarom nog snel kijken? Deze spannende serie zette Denemarken mee op de kaart als het epicentrum van krimi. De serie verdwijnt op 30 september van Netflix.

Van Vlees en bloed

Van-vlees-en-bloed-Netflix-series
VRT

Wat? Deze schitterende Vlaamse tragikomische reeks vertelt het verhaal van de slagersfamilie Vangenechten. Wanneer kleinzoon Rudy na meer dan tien jaar opnieuw opduikt, gaan de poppen aan het dansen.

Waarom nog snel kijken? Van Vlees en Bloed ontpopte zich tot een Vlaamse klassieker die je gewoon weg móet gezien hebben. Op 9 oktober verdwijnt de zevendelige serie van Netflix maar pssst, op Streamz blijft hij voorlopig wel beschikbaar. 

The Shannara Chronicles

The-Shannara-chronicles-Netflix-series
MTV

Wat? Deze fantasy-serie met in de hoofdrol Austin Butler - de vriend van topmodel Kaia Gerber - is gebaseerd op de razend populaire gelijknamige boekenreeks van Terry Brooks. Drie helden trekken erop uit en proberen een kwaadaardig demonenleger ervan te weerhouden het universum te vernietigen.

Waarom nog snel kijken? Wie graag even aan alles wil ontsnappen, vindt zijn gading in deze cross-over tussen 'The Hunger Games', 'The Lord of The Rings' en 'The Chronicals of Narnia'. Nog tot 10 oktober op Netflix.

The Legacy

The-Legacy-Netflix-series
Per Arnesen/DR

Wat? Wanneer een excentrieke kunstenares sterft, komen haar kinderen tot een schokkende ontdekking. Bij het verdelen van de erfenis gaat het familielandhuis namelijk naar een geheime dochter, die de moeder ooit afstond voor adoptie. Met alle intriges, leugens en bedrog van dien.

Waarom nog snel kijken? De serie komt van dezelfde producenten van zowel 'The Killing' als 'Borgen' en is je tijd meer dan waard. Al moet je er wel snel bij zijn, want de serie is nog maar een paar dagen te bekijken op Netflix. Op 30 september valt het doek.