Omelet met dulse en geitenkaas

Geüpdatet op 5 Juni 2018 Druk het recept af door Isabelle Vander Heyde
  • 1 h 30 m
  • 4 personen
  • Easy
Omelet met dulse en geitenkaas

Een omelet bakken met zeewier!? Reken maar van wel!

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 40 g verse dulse of 10 g droge dulse (dulse kun je - indien je dit niet vers vindt in de winkel - gedroogd kopen in de Aziatische supermarkt)
  • 200 g verse spinazie
  • 150 g geitenkaas
  • klontje boter

Bereiding

  • 1  Als je dulse in droge vorm gebruikt: laat even wellen in koud water tot het zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt. Of maak poeder van dulse: verwarm de oven voor op 90°C. Droog de dulse in een voorverwarmde oven van 90°C gedurende anderhalf uur of tot het mooi droog is. Mix de gedroogde dulse in een blender en bewaar in een afgesloten potje.
  • 2  Klop de eieren los, smelt een klontje boter in een pan en giet er het ei- mengsel in. Bak de omelet, kruid bij met peper en zout en werk af met het dulsepoeder. Voeg de spinazie toe en brokkel er de geitenkaas over. Dien meteen op.

TIP —Je kunt er ook gesnipperde gerookte zalm aan toevoegen, net voor het opdienen.

Dulse is ook heel lekker bij vlees!
Wentel bijvoorbeeld biefstuk in dulsepoeder en bak in boter. Laat je vlees 5 minuutjes rusten. Snijd dan in plakjes. Bestrooi met wat zeezout (ik gebruik altijd gerookt Maldonzout).

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be