Tomaat burrata met zeewierpesto en zeevenkel

Geüpdatet op 5 juni 2018 Druk het recept af door Isabelle Vander Heyde
  • Lunch/Diner
  • 10 mn
  • Voor vier personen
  • Beginner
Tomaat burrata met zeewierpesto en zeevenkel

Geef de klassieke tomaat-mozzarella een twist uit de zee...

Ingrediënten

  • 2 coeur de boeuf-tomaten
  • 4 bollen burrata
  • 4 tl poeder van olijf
  • 4 el zeewierpesto
  • 40 g zeesla, versnipperd
  • enkele blaadjes zeevenkel, een plukjes basil cress (kleine scheutjes van basilicum) of salty ngers (zeebanaan) een lekkere extra vergine olijfolie
zwarte peper en zout uit de molen

Bereiding

  • 1  Was de tomaten en snijd ze in schijfjes.
  • 2  Neem vier borden. Giet op elk bord een el pesto en verdeel de pesto
    mooi egaal.
  • 3  Verdeel en schik de schijfjes tomaat op de borden als een carpaccio.
  • 4  Pluk de burrata in stukken en verdeel over de tomaat, samen met de jngesneden zeesla. Maal er wat peper en zout over.
  • 5  Bestrooi met het poeder van olijf en versier met de kleine blaadjes basilicum, zeebanaan of zeevenkel.
  • 6  Besprenkel met wat lekkere olijfolie.

TIP —Kraakvers stokbrooder bij, en je hebt een zalige lunch!

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor