Tomaat burrata met zeewierpesto en zeevenkel

Geüpdatet op 5 Juni 2018 Druk het recept af door Isabelle Vander Heyde
  • 10 mins
  • Voor vier personen
  • Beginner
Tomaat burrata met zeewierpesto en zeevenkel

Geef de klassieke tomaat-mozzarella een twist uit de zee...

Ingrediënten

  • 2 coeur de boeuf-tomaten
  • 4 bollen burrata
  • 4 tl poeder van olijf
  • 4 el zeewierpesto
  • 40 g zeesla, versnipperd
  • enkele blaadjes zeevenkel, een plukjes basil cress (kleine scheutjes van basilicum) of salty ngers (zeebanaan) een lekkere extra vergine olijfolie
zwarte peper en zout uit de molen

Bereiding

  • 1  Was de tomaten en snijd ze in schijfjes.
  • 2  Neem vier borden. Giet op elk bord een el pesto en verdeel de pesto
    mooi egaal.
  • 3  Verdeel en schik de schijfjes tomaat op de borden als een carpaccio.
  • 4  Pluk de burrata in stukken en verdeel over de tomaat, samen met de jngesneden zeesla. Maal er wat peper en zout over.
  • 5  Bestrooi met het poeder van olijf en versier met de kleine blaadjes basilicum, zeebanaan of zeevenkel.
  • 6  Besprenkel met wat lekkere olijfolie.

TIP —Kraakvers stokbrooder bij, en je hebt een zalige lunch!

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be