10 vragen aan Armani Exchange-gezicht Martin Garrix

Geüpdatet op 30 maart 2018 door Maxine Detaellenaere
10 vragen aan Armani Exchange-gezicht Martin Garrix

Wanneer top-dj Martin Garrix niet op een internationaal festivalpodium staat te draaien of de studio induikt met wereldsterren zoals Usher en Dua Lipa, heeft de sympathieke Nederlander nog net de tijd om te figureren in de nieuwe campagne van het Italiaanse jongerenlabel Armani Exchange. Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe winkel in hartje Antwerpen vroegen we de muzikale whizz-kid het fashionable hemd van het lijf.

Hoe belangrijk is mode voor je?

Heel belangrijk, omdat ik het beschouw als een vorm van zelfexpressie. Zodra je iets aantrekt wordt het een onderdeel van jou. Dus het moet goed bij je passen en het moet zijn wie je bent.

Welke kledij draag je het liefst in je vrije tijd?

Wanneer ik thuis ben loop ik het liefst lekker in een jogging of een badjas. Verlaat ik het huis, dan kan dat van alles zijn. In de studio of tijdens het reizen trek ik een heel relaxte outfit aan, terwijl ik voor een event voornamelijk Armani Exchange kies. Ik draag kledij waar ik mij comfortabel in voel, ga niets aantrekken dat niet bij mij past.

 

Martin Garrix - Armani Exchange campagne lente-zomer 2018 (c) Sabine Villiard

1/
Is je stijl de laatste jaren geëvolueerd?

In het begin boeide het mij helemaal niet wat ik droeg, maar gaandeweg is dat helemaal veranderd. Zeker wanneer ik kijk naar foto’s van zes, zeven jaar geleden, vraag ik mij af waarom mijn ouders me überhaupt in die kleren het huis uit lieten gaan.

Wiens kledingstijl bewonder je?

Ik vind John Legend heel vet en Pharrell Williams heeft net een nieuwe sneakerlijn uit voor Adidas die ik super vind.

In welke kledij zie je vrouwen het liefst?

In kledij die bij hen past, waar ze zich comfortabel in voelen.

Wat zijn je favoriete stuks uit de Armani Exchange-lijn?

Een heel cool wit hemd met blauwe vlakken en simpele, cleane sneakers. Niet te veel poespas of een groot logo maar mooi subtiel. Ook zit er een hele leuke blauwe joggingbroek in de collectie die zo comfortabel is, dat ik er een maand lang praktisch in heb geleefd.

Martin Garrix - Armani Exchange campagne lente-zomer 2018 (c) Sabine Villiard

2/
Is er volgens jou een link tussen mode en muziek?

Zeker. Mode toont wie je bent, zodra je iets aantrekt wordt het een onderdeel van je. Dat geldt voor mij ook bij muziek. Muziek bepaalt en laat zien wie ik ben en wat ik doe. En ik heb het gevoel dat mode dat ook doet.

Welke artiesten staat er nog op je verlanglijstje?

Ik vind Khalid een hele bijzondere stem hebben. Ook Imagine Dragons, Twenty One Pilots en Pharrell Williams zijn echt sick. Ik heb nog een hele waslijst aan artiesten met wie ik graag zou samenwerken.

Naar welk soort muziek luister je dat men niet van je zou verwachten?

De grap is dat ik eigenlijk heel weinig luister naar het genre waarin ik produceer, zodat ik niet te afgeleid raak. Vanmorgen heb ik bijvoorbeeld de hele ochtend naar pianomuziek geluisterd op weg naar de studio.  Of het nu hiphop, rock of klassieke muziek is, een goed nummer springt er altijd uit.

Tijdens het Armani Exchange openingsevent in Antwerpen

3/
Wat zijn je plannen nog voor komende maanden?

World domination. (lacht) Er komen enkele vette muzikale samenwerkingen aan waar ik erg enthousiast over ben. De tour begint ook opnieuw, met hele leuke shows. Ik kan echt niet wachten. En daarnaast zijn de nieuwe studio’s van mijn recordlabel STMPD RCRDS  klaar. Met het label wil ik nieuwe artiesten helpen om zich te ontwikkelen en hen een duwtje in de rug geven.

Adres:

Armani Exchange Store
Leysstraat 30
2000 Antwerpen

Armani Exchange Store in Antwerpen