Hummus met rode biet : recept

Rate this post
Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner Hapjes
  • 15 mn
  • 35 mn
  • 4 people
  • Beginner
Hummus met rode biet : recept

Een originele recept... Met hummus !

Ingrediënten

  • 2 rode bieten (geroosterd of gekookt)
  • 400 gram uitgelekte kikkererwten
  • 2 eetlepels Tahin (sesampasta, te koop bij onder andere Albert Heijn en Delhaize)
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • een halve theelepel komijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

 

  1. Schil de bieten en snij ze in stukjes.
  2. Besprenkel de bieten met olie, peper, zout en tijm en rooster ze gaar op 180 °C (ongeveer 35 minuten). Laat de bieten afkoelen.
  3. Meng alle ingrediënten in een keukenrobot tot een gladde pasta.
  4. Om de hummus te verdunnen, voeg eventueel wat extra olijfolie of water toe.
  5. Serveer de hummus met een stukje getoast brood.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor