5 goede redenen om naar het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX te gaan

Geüpdatet op 10 oktober 2017 door ELLE België
5 goede redenen om naar het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX te gaan

Ben je dol op mooi en lekker eten? Ben je steeds op zoek naar de nieuwste Brusselse eetadresjes en aarzel je niet om de keuken van chefs die ‘hot’ zijn te doorgronden? Bericht aan alle fans van de gastronomie en van bordeauxwijnen: het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX brengt je 4 dagen lang in de zevende hemel.

WAAROM MOET JE ERNAARTOE?

  1. OM KENNIS TE MAKEN MET DE CHEFS DIE BRUSSEL HET HOOFD OP HOL BRENGEN

5 goede redenen om naar het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX te gaan - 1

©visit.brussels/E.Danhier

Voor zijn zesde editie brengt het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX een twintigtal Brusselse chefs voor het voetlicht, samen met een gerecht dat hen typeert. Het achterliggende idee? Het publiek laten proeven van de diversiteit die de gastronomische scène van onze hoofdstad beroert.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Filipijns geïnspireerde keuken van Glen Ramaekers & Yannick Van Aeken bij Humphrey of de verfijnde Griekse bereidingen van Constantin Erinkoglou voor Notos? Van bistronomie over de Italiaanse keuken tot typisch Brusselse gerechten – er is voor elk wat wils.

1/

  1. OM JE ZIN IN ZOET TE STILLEN

5 goede redenen om naar het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX te gaan - 2

©visit.brussels/E.Danhier

Nieuw dit jaar is dat ook patisserie en zoetigheden ruime aandacht krijgen. Smelt voor zinnelijke chocolade, heerlijk zachte soesjes of donders lekkere éclairs … Voor een keer mogen je ogen groter zijn dan je maag!

2/

  1. OM TE LEREN WELKE WIJN BIJ WELK GERECHT PAST

5 goede redenen om naar het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX te gaan - 3

©visit.brussels/E.Danhier

De bordeauxwijnen op het festival zullen de papillen van het publiek ongetwijfeld in vervoering brengen. Bijna 50 wijnbouwers en -handelaars uit Bordeaux komen als partner speciaal afgezakt om ons te laten kennismaken met hun unieke en elegante wijnaanbod. Frisse en fruitige rode wijnen, droge witte wijnen, roséwijnen, clairets en zelfs dessertwijnen … Bij elk verkrijgbaar gerecht wordt overigens een passende wijn aangeboden.

3/

  1. OM JE INSTAGRAM ACCOUNT TE OVERLADEN

5 goede redenen om naar het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX te gaan - 4

@fanchon_grn

Je culinaire foto’s krijgen ongetwijfeld de meeste likes op je Instagram account. Het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX is dan ook ideaal om je volgers te overdonderen met geraffineerde gerechten en prachtig opgemaakte borden. Laat die filter maar achterwege!

4/

  1. OM GEZELLIG TE GENIETEN ONDER VRIENDEN

5 goede redenen om naar het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX te gaan - 5

©visit.brussels/E.Danhier

Lekker eten draait ook vooral om samen genieten … Breng dus je vrienden mee naar dit evenement: ieder kiest het gerecht dat hem het meest aanspreekt, en misschien kunnen jullie wel een (klein) hapje proeven van elkaar? Afspraak op het centrale ‘plein’ in het midden van het park om je ontdekkingen te delen, zonder een gram schuldgevoel!

Van 7 tot 10 september, van 12 tot 23 u.,

Warandepark.

Typisch gerecht of dessertbord voor 9 euro.

Wine pass 18 euro (14 in voorverkoop): inclusief gegraveerd glas en 11 degustaties van bordeauxwijnen.

Info en tickets: www.eat.brussels